2024.04.20, Szombat

Újra kinyitott a technikumi kisposta Dunaújvárosban

dunaujvaros.com

2018.01.11. 21:00

Az önkormányzat támogatásával, a DVG Zrt. és a posta együttműködésével január 2-án újra kinyitott a kisposta a Technikum városrészben.

Hirdetés

Cserna Gábor polgármester még tavaly novemberben jelentette be, hogy sikerrel zárultak a tárgyalások a Magyar Posta Zrt-vel, és az önkormányzat támogatásával az év elején újra kinyithat a technikumi kisposta. Mint ismert, 2015-ben az alacsony forgalomra hivatkozva három kirendeltséget zárt be a posta. Akkor kettőt (Óvárosban és a Barátság városrészben) ismét kinyitottak az önkormányzat támogatásával. Ám a Technikum városrészben élők is szerették volna, ha a Vörösmarty utcai kisposta is kinyitna. A tárgyalások eredményeként ez január 2-tól meg is valósulhatott. Nagy Zoltánné, a körzet képviselője személyesen is ellátogatott a kispostára, hogy megtekintse a működését. Mint mondta, 8 millió forintot szavazott meg a közgyűlés arra, hogy felújítsák a helyiséget.

 

 

A munkát a DVG Zrt. végezte el, a belső teret teljesen felújították, továbbá új nyílászárókat szereltek fel (sor kerül még a külső javítási munkálatokra is, ha az időjárás is engedi).  Ugyanúgy, mint az óvárosi és a Barátság városrészi kisposta esetében, itt is a DVG Zrt-t bízta meg az önkormányzat az üzemeltetéssel, és évi hét millió forintot biztosítanak a költségekre. Kizmus Szabolcs, a cég fejlesztési és ügyviteli vezetője elmondta, a többi postai partnerhez hasonló szolgáltatásokat vehetnek igénybe az ügyfelek, például normál és ajánlott levelek, csomagok feladása, havi buszbérletek és jegyek vásárlása, és a legfontosabb, csekkek befizetése, akár bankkártyával is. Napi 6 órában van nyitva ez a kisposta, igazodva a többihez: hétfőn, szerdán és pénteken 8-14 óra között, kedden és csütörtökön 10-16 óra között van a nyitvatartás.

Horváth József

Nagyon örülök, hogy újra kinyitott. Sok nyugdíjas van itt a környéken, én is rokkant nyugdíjas vagyok. Főleg a téli időszakban, esőben, hóban felsétálni a nagypostához már egy kicsit megterhelőbb, nehezebb, úgyhogy nagyon jó, hogy megint jöhetünk ide.

Bacs Istvánné

Itt lakok a környéken, szerintem nagyon jó, hogy kinyitott itt. Így most nem kell bemennem a nagypostára, ahol szinte mindig nagy a forgalom. Volt már úgy, hogy fél órát- órát kellett várnom, mire elintézhettem az ügyeimet.

 

 

AktuálisDunaújvárostechnikumi kisposta