2024.06.25, Kedd

Jótékonysági futást rendeznek a dunaújvárosi gyermekosztály támogatásáért

dunaujvaros.hu

2017.11.23. 12:22

Újabb jótékony kezdeményezés indult útjára Lacza Tamás, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője jóvoltából, aki futást és ezzel együtt adománygyűjtést szervez a kórház gyermekosztálya javára.

Az ötletgazda a kórházban fekvő gyermekek bent töltött napjait szeretné kellemesebbé varázsolni, s ezen szándékának megvalósításához keres támogatókat a 2017. november 25-ére szervezett "Együtt a beteg gyerekekért" elnevezésű jótékonysági futás keretében. Az adományokból elektromos játékautót szeretne vásárolni, illetve amennyiben az autó áránál több pénzt sikerül összegyűjteni, a fennmaradó összegből vidám, gyermekbarát ágyneműket is kapna a gyermekosztály.

Aki szeretne csatlakozni a jótékony kezdeményezéshez, 2017. november 25-én 9 órától várják a szervezők Dunaújvárosban a Városháza téren, ahonnan 10 órától indul a 6,7 km-es futóverseny. A helyszínen a rendezvénysátorban elhelyezett dobozba lehet bedobni a nevezési díjat, amely kilométerenként legalább 200 Ft, de természetesen mindenki anyagi lehetőségeihez mérten támogathatja a célt.
A futás útvonala: Városháza tér - Vasmű út - új Vasmű út - Martinovics utca - Pincesor - Arany János utca - alsó Duna-part - kis Vasmű út - Városháza tér.

 

Plakát: Lacza Tamás

 

Aki futás nélkül is szívesen adakozna, azokat is szívesen várják az eseményre. A futókat a célba érést követően emlékéremben részesítik.
A Szent Pantaleon Kórház üdvözli a kezdeményezést, illetve képviselteti is magát a rendezvényen dr. Jobbágy Lajos orvosigazgató személyében, aki együtt fut majd a sportkedvelő támogatókkal.
Az intézmény vezetése köszönetét fejezi ki Lacza Tamás szervezőnek, aki arra buzdít mindenkit: "Fussunk együtt a gyerekekért!"

AktuálisDunaújvárostámogatásJótékonysági Futásgyermekosztály