2024.06.17, Hétfő

Harmadik lett az egyesületi ranglistán a fehérvári Alba Triatlon SE

szekesfehervar.hu

2017.11.23. 12:09

Az országos amatőr egyesületi ranglistán kilencvenhat szakosztály közül az előkelő harmadik helyet szerezte meg az Alba Triatlon SE.

Komoly célokkal vágott neki az idei szezonnak a másfél évvel ezelőtt, 2016 tavaszán alakult Alba Triatlon SE. A klub célja elsősorban a növekedés, az utánpótlás alapjainak lerakása volt, és nem az eredményességen volt a hangsúly. Az Alba Triatlon sportolói év közben sok szép eredményt értek el, ennek ellenére a klubnál meglepődtek – és persze nagyon örültek – amikor a Magyar Triatlonszövetség kiadta az idei év amatőr egyesületi ranglistáját, melyen kilencvenhat szakosztály közül a fehérvári egyesület az előkelő harmadik helyen végzett. Az Albát csak a Ferencváros és a korábbi olimpiai résztvevő, sokszoros magyar bajnok Kuttor Csaba által irányított 575 Equilor Team Újbuda előzte meg.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, mindenki nagyon jól versenyzett az idén!" – kezdte Dévay László, az Alba Triatlon SE vezetőedzője. – "Jó munkát végeztek a srácok és a lányok, sokat fejlődtek erre a szezonra. Ez pedig azért is örömteli, mert egyelőre nálunk a szó pozitív értelmében amatőr sportolók vannak, akik munka után, család mellett járnak edzeni, amikor idejük engedi. De ha ott vannak edzésen, akkor nagyon profi a hozzáállásuk, ennek is köszönhetőek az idei eredmények. Ugyanakkor fontos az is, hogy az Alba egy nagy család, roppan összetartó csapat a mienk!”

Az egyesületi ranglista a különböző versenyeken elért eredmények után számolt pontokból illetve az egyéni korosztályos ranglistán elért helyezésekből tevődik össze. Az Albából többen a legjobb tíz közelében vagy azon belül végeztek a különböző ranglistákon. Nagy Zsuzsanna korosztályában a sprint ranglistán harmadik lett, összetettben pedig győzött!

„Az idei év legjobban sikerült versenye a nagyatádi hosszútávú országos bajnokság volt, 14:30-as eredménnyel." – mondta Nagy Zsuzsanna. – "Sikeresen zártam az évet. A korona mindenképpen a korcsoportos első hely, ami a nagy célom volt. Szeretnék hasonlóan jó évet jövőre is, bár ennyit nem fogok versenyezni, mint idén. Az ob-versenyek mindegyikén szeretnék indulni! Áprilisban a Vérkör, májusban pedig az UTH 55 a cél, aztán szeptemberben még egy verseny, ami újdonság lesz – persze ha bejutok... Jó felkészüléssel kell nekiindulni a versenyszezonnak, ez a legfontosabb, és az, hogy a munka, a család, az edzés és a pihenés között az összhangot megtaláljam.”

A korábbi öttusázó, Slett Emese számára az idei volt az első teljes versenyszezon, mint triatlonista. Emese a sprint amatőr ranglistát megnyerte, összetettben pedig bronzérmes lett: „Összességében jól sikerült az évem. Tavaly tavasszal kezdtem el triatlonozni, úgyhogy ez volt az első teljes szezonom. Így már az elején tudtam indulni duatlonversenyeken, ahol dobogós helyezéseket értem el, és vártam már, hogy jöjjön a triatlonszezon, hiszen az úszás a legerősebb számom. Tiszaújvárosban volt ez első triatlonverseny, ahova mentünk a csapattal. Szeretek ott versenyezni, meg is tudtam nyerni, szóval jól indult a versenyszezon. Szerencsére az összes viadalon, ahol indultam, dobogóra állhattam. De amit az évben kiemelnék, az az olimpiai távú ob, ahol nyerni tudtam, pedig előtte jó ideig nem futhattam egy sérülés miatt. Így szépen le tudtam zárni az évemet. Mindenképpen meg szeretném említeni az Alba Triatlon egész csapatát, mert nélkülük biztosan nem így alakult volna, Dévay László edző hozzáértő munkáját, a csapat összetartását, versengését, segítőkészségét egymás iránt. Most egy hosszabb pihenő következik, utána jöhetnek újra az edzések, és mint minden alapozásnál, már most várjuk a következő versenyszezont!”

Emesén és Zsuzsán kívül Szikszai Mónika és Szádvári Judit lett még dobogós az év végi összesítésben, előbbi győzött összetettben. Ebből az látszik, hogy 2017-ben a hölgyek vitték a prímet az Alba Triatlonnál, de az urak nagyon fogadkoznak: 2018-ra felkötik a gatyát!

Aktuális Székesfehérvártriatlon Alba Triatlon SE