2024.06.25, Kedd

Székesfehérváron gyártják a Milka új termékét

szekesfehervar.hu

2017.09.21. 15:44

Európa minden országába eljut a Milka új, hullámos csokoládéja: a Milka Waves. Az ismert alpesi csoki gyártását még három éve hozta a Mondelez a fehérvári gyárba, a most piacra kerülő csokoládéja pedig már a harmadik termékfejlesztésük, ami a magyar gyártóegységhez köthető.

Az ismert alpesi csoki gyártását még három éve hozta a Mondelez a fehérvári gyárba, a most piacra kerülő csokoládéja pedig már a harmadik termékfejlesztésük, ami a magyar gyártóegységhez köthető. 

Székesfehérvár jelentős pozíciót foglal el a Mondelez európai gyártólétesítményeinek körében – mondta Pál László a Mondelez Győri Keksz gyárigazgatója, aki két hete vette át a Győri Keksz gyárak vezetését. A Mondelezen belül egy-egy gyár csak egy-egy termékkategóriát gyárt, azonban Fehérváron olyan termékek gördülnek le a gyártósorokról, amik nagy nemzetközi márkanevek – emelte ki. „Büszke vagyok az itt dolgozó mintegy ötszáz kollégára, mert az ő szakértelmük és elkötelezettségének elismerése is az új termék gyártása.” A gyár folyamatosan fejlődik és stabil kiszámítható jövő áll előtt áll, végül hangsúlyozta, hogy „a mi sikerünk Fehérvár sikere is.”

Fehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András arról is beszélt az új Milka bemutatóján, hogy az egyik legnagyobb foglalkoztató és helyi adót fizető cég a Mondelez Győri Keksz gyára. "Köszönöm annak a közel ötszáz embernek, aki itt dolgozik, hiszen munkájuk, elkötelezettségük jelentős mértékben hozzájárult, hogy egy újabb Milka terméket gyártanak a városban." Kiemelte, hogy a Mondelez nagyon fontos partnere a városnak és élen jár a társadalmi felelősségvállalás terén is.

Jelenleg száz üres pozícióba várnak munkatársakat a fehérvári gyárban.

A Milka Waves kétféle csokoládéból készül, amit roppanós golyókkal szórnak meg. Az egyedülállló termék gyártásával a Mondelez a fehérvári Győri Keksz üzemét bízta meg, így évente több ezer tonna jut el az európai fogyasztókhoz a fehérvári gyártósorokról.

Csütörtökön, a termék hivatalos bemutatóján a város polgármestere Cser-Palkovics András és Liptai Klaudia is kipróbálta, az új csoki gyártását. A bemutatón mindenki elkészíthette egyedi csokiját.

A Mondelez Internacional Inc., mely 165 országban van jelen, éves árbevétele 26 milliárd dollár volt 2016-ban. Magyarországon kettő gyártókapacitással rendelkeznek: Fehérváron a közkedvel Pilóta és Győri édes mellett olyan világmárkákat gyártanak, mint a Milka, a TUC vagy az Oreo, Győrben pedig a Negro készül.

 

Forrás: szekesfehervar.hu

AktuálisSzékesfehérvárexport2017milkacsokoládétermékfejlesztés