2024.06.15, Szombat

Az Alba Fehérvár szeretné megvédeni bajnoki címét

mti

2017.09.23. 07:00

Az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata megvédené címét a jövő héten rajtoló bajnokságban és a Magyar Kupában is.

A klub pénteki sajtótájékoztatóján Simon Balázs ügyvezető hangsúlyozta, hogy stratégiai kérdés volt számukra az állandóság, amit a magyar mag együtt tartásával sikerült megoldani. Ezen felül erősítettek is, hiszen Kovács Ákos személyében rutinos irányítót igazoltak.
Közölte, légiós fronton teljes váltás történt, de ettől függetlenül a csapat kellően erős ahhoz, hogy megvédje a címeit.
Balássi Imre klubelnök úgy vélte, egy olyan sikeres szezont, mint amilyen a tavalyi volt, nagyon nehéz megismételni, de igyekeznek mindkét sorozatban a végső győzelemért harcban lenni. Megjegyezte, hogy 7-8 olyan csapat van Magyarországon, amelyből bármelyik odaérhet az első helyre.

Dzunics Braniszlav vezetőedző a vasárnapi első tétmérkőzésük, a Bajnokok Ligája selejtezőjével kapcsolatban kijelentette: az észt bajnok Kalev/Cramo erős ellenfél lesz, de készen állnak a párharcra.
Sérülések miatt nem teljes csapattal fognak kiállni. Az amerikai bedobónak, Trevis Simpsonnak izomszakadása van, míg az amerikai centerrel, Chris Hortonnal súlyos sérülése miatt szerződést bontottak, helyére hétfőn a szintén amerikai Elijah Macon érkezett.
Lóránt Péter csapatkapitány szerint jó felkészülés van a hátuk mögött és nagyon várják már az első tétmeccset.

 

Az Alba Fehérvár szeptember 24-én, idegenben kezdi meg szereplését a BL-ben, a második selejtezőkörben. A visszavágó jövő kedden lesz Székesfehérváron.
A fehérváriak továbbjutás esetén a török Pinar Karsiyaka Izmir ellen játszanak a csoportkörbe jutásért, már a jövő hét második felében.
Az Alba Fehérvár a nyári szünetben öt amerikai kosárlabdázót igazolt. A már említetteken kívül Derrick Fenner, Alandise Harris és Kasey Hill szerepel majd Székesfehérváron.

AktuálisSzékesfehérvárkosárlabdaAlba FehérvárAlba Fehérvár férfi kosárlabdacsapat