2024.07.16, Kedd

Sokan cserélnének mosógépet a Közép-Dunántúlon is

mti

2017.08.23. 13:27

2017. augusztus 23-án, szerdán 13 órakor felfüggesztették az Otthon Melege Programban a háztartási nagygépes pályázatok beadási lehetőségét a Közép-Dunántúlon.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-nek eljuttatott tájékoztatása szerint a Közép-Dunántúlról a reggeli nyitás óta több mint 7 ezer kérelem érkezett be, ezért a pályázatokat 2017. augusztus 23-án 13 óráig várják a régióból, ezt követően a benyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett, háztartási nagygépek - hűtő vagy fagyasztó készülékek, mosógépek, mosó-szárítógépek - energiamegtakarítást eredményező cseréjét támogató alprogramra hat régióból mostanáig összesen közel 50 ezer pályázat érkezett be. 

A folytatásban a közép-magyarországi régióban élők nyújthatnak be pályázatot 2017. augusztus 28-én (hétfő), reggel 8 órától, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

A családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A támogatás hatására nemcsak a lakossági energia-felhasználás hatékonysága javulhat, hanem mérséklődik a hazai szén-dioxid-kibocsátás is. A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program már több mint 130 ezer háztartás energiahatékonyságát javította - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

 

Forrás: mti

Aktuálisközép-dunántúlpályázatFejér megye2017háztartási gépek