2024.04.27, Szombat

Újabb fejlesztési forrás érkezik Fejér megyébe

fejer.hu

2017.07.05. 14:32

Az eddig odaítélt megyei támogatás összességében már a 21 milliárd forintot is meghaladja, jelentették be pénteken, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és három országgyűlési képviselő részvételével, a Megyeházán tartott sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Fejér megye összesen 64.3 milliárd forintot kap a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP). Ebből a két megyei jogú város közül Székesfehérvárnak 18.6 milliárd, Dunaújvárosnak 9.6 milliárd forint jut, a megye további 106 települése pedig 36.1 milliárd forintot költhet fejlesztésekre.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban megvalósuló beruházások egyes részelemeinek engedélyeztetése kiemelt eljárási rendben történik a kormányhivatalok bevonásával. Az engedélyeztetési eljárások egyszerűsítésével és rövidítésével lehetővé válik az építési beruházások gyorsítása. További segítség a nyertes településeknek, hogy – amennyiben ezt igénylik – a támogatási szerződések megkötését követően az elnyert támogatások teljes összegét előleg formájában a települések számlájára utalják.

A cikk folytatása: http://www.fejer.hu/ujabb-harom-es-fel-milliard-forintos-fejlesztesi-forras-erkezik-fejer-megyebe

 

Forrás: fejer.hu

AktuálisFejér megyefejlesztésTOPberuházásFejér Megyei Közgyűlés