2024.03.02, Szombat
Fejérben is felveszik a harcot a szúnyogokkal szemben
Fotó: Jóri András - BM OKF.

Fejérben is felveszik a harcot a szúnyogokkal szemben

katasztrofavedelem.hu

2017.07.18. 09:33

Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 140 településen és Budapest nyolc kerületében fogják gyéríteni a vérszívókat, mintegy 60 ezer hektáron.

Hirdetés

A június elseje óta tartó központi szúnyoggyérítési program keretén belül eddig 907 településen, összesen 438 ezer hektáron permeteztek a szakemberek. A múlt héten teljeskörű légi és földi irtás zajlott Békés és Csongrád megyében, Budapesten és a Csepel-sziget településein. A turisztikailag frekventált régiók közül a Balatonnál és a Tisza-tónál voltak földi kezelések.
 
Csongrád megyében az emelkedő szúnyogártalom miatt a következő napokban is folytatódik a munka, emellett Fejér megyében Székesfehérvárott és a Velencei-tó környékén lépnek fel a rovarok ellen. Zala megyében a szezon első szúnyoggyérítésére kerül sor, és számos Tolna megyei településen is ezen a héten végeznek először kezelést. Győr környékén ismét emelkedésnek indult a szúnyogok egyedszáma, ezért ott teljeskörű beavatkozás lesz.
 
A Duna mentén több régióban is biológiai módszerrel lépnek fel a lárvák ellen, csökkentve ezzel a szúnyogok utánpótlását.

 

Forrás: katasztrofavedelem.hu

AktuálisSzékesfehérvárKatasztrófavédelemFejér megyeVelencei-tószúnyogirtásországos szúnyoggyérítési program