2024.03.29, Péntek

Új tornateremmel gazdagodik Pázmánd

kormany.hu

2017.05.20. 14:25

2017. május 19-én a felgyorsult Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében újabb tornatermet adtak át Fejér megyében.

Hirdetés

Az ünnepségen a programot irányító fejlesztési tárcát Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár képviselte.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányítása alatt felgyorsult a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program végrehajtása. A program első ütemében sorra épülnek az új létesítmények országszerte. Fejér megyében egy hónapon belül már a második tornatermet adják át. Legutóbb Gárdony gazdagodott egy új bútorokkal és sporteszközökkel teljesen felszerelt tornateremmel.

A Pázmándon elkészült, hazai finanszírozású beruházás nemcsak a mindennapos testnevelésóráknak biztosít megfelelő körülményeket, hanem a település közösségi rendezvényeinek és kulturális eseményeinek is otthont ad majd.

Boros Anita helyettes államtitkár hangsúlyozta: „Egy új tornaterem sokkal többet ad annál, mint amennyit első pillantásra belelátunk, hiszen gyermekeink nem egyszerűen csak testnevelés órán vesznek itt részt, hanem a rendszeres testedzés élményét megtapasztalva azt is felismerhetik, milyen nagyszerű érzés egy csapat tagjaként egymásért küzdeni.”

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében a pázmándi tornateremmel együtt eddig 23 létesítményt adtak át. Országszerte épülnek jelenleg is tornatermek, tanuszodák, tantermek és iskolák. A program első ütemében összesen 25 tornaterem, 24 helyszínen több mint 100 tanterem, 5 komplett iskola és 24 tanuszoda beruházás valósul meg.

Fejér megyében további három beruházás van folyamatban, Zichyújfaluban tornaterem épül, Enyingen és Sárbogárdon pedig rövidesen tanuszodát adnak majd át. A felgyorsult Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében további két tornaterem készül el májusban Érden és Kistarcsán.

 

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály

AktuálisFejér megyetornaterempázmándsportinfrastruktúra-fejlesztés