2024.03.28, Csütörtök

Fajtabemutató programsorozatot indít a Nébih

mti

2017.05.12. 11:32

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hivatal célja, hogy széles körben megismertesse a hazai gazdálkodókkal, hogy ma is magas szakmai színvonalon működik a fajtaminősítés az országban. A fajtabemutató programsorozat egyik állomása Székesfehérvár lesz.

Hirdetés

A magas színvonalú fajtaminősítésekkel a gazdaságosan termeszthető fajtákból minőségi magyar élelmiszer kerül az emberek asztalára - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tenyésztési és növénytermesztési elnökhelyettese csütörtökön Mosonmagyaróváron.

Lukács József a magyar növényfajtakísérlet 125. évfordulója alkalmából a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Kar épületében leleplezett emléktábla avatásán azt mondta, hogy a hivatal ezzel elkezd egy éves programsorozatot, amelyen országszerte, köztük Debrecenben, Székesfehérváron, Székkútason és Gyulatanyán önálló fajtabemutatókat tartanak. 

A kalászos-, a kukorica-, a napraforgó-, vagy a szójabemutatókkal a hivatal célja, hogy széles körben megismertesse a hazai gazdálkodókkal, hogy a fajtanemesítés magas szakmai színvonalon működik ma is Magyarországon. 

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy az óriási kihívásokkal szembesülő magyar mezőgazdaságnak a következő évtizedekben is szüksége lesz jól képzett kutatókra és szakemberekre.

 

Forrás: mti

AktuálisSzékesfehérvárnébihprogramsorozatfajtabemutató