2024.04.18, Csütörtök
Idén több óvoda is csatlakozott a megújult Ovi-zsaru programhoz
Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Idén több óvoda is csatlakozott a megújult Ovi-zsaru programhoz

police.hu

2017.03.29. 14:53

2017. március 29-én felkészítő előadást tartott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az "Ovi-zsaru" programhoz csatlakozó intézmények képviselői számára Székesfehérváron.

Hirdetés

A megyei bűnmegelőzési osztály kiemelt területként kezeli a gyermek- és ifjúságvédelmet. A bűn-és baleset-megelőzés oktatása is fontos a legkisebbek körében, szem előtt tartva a korosztályra jellemző életkori sajátosságokat. A tíz éve működő "Ovi-zsaru" program bűnmegelőzési formációja a tavalyi évben új taggal bővült, melynek részeként Rosszcsont Ricsihez és Rendőr Robihoz, Rosszcsont Rozi is csatlakozott.  A speciális foglalkozások alkalmával - a kézbábok segítségével - olyan életszerű helyzetek kerülnek feldolgozásra, melyek veszélyt jelenthetnek a legkisebb korosztály tagjai számára. A prevenciós program elősegíti a gyerekek megfelelő reagálását az ilyen élethelyzetekben, a szabályok megismerését, emellett megismerkedhetnek a rendőrök bűnmegelőzési munkájával. 

A megújult "Ovi-zsaru" programhoz 2017. évben Fejér megyében 20 óvoda csatlakozott. A belépő óvodák vezetői, illetve óvodapedagógusai, valamint a rendőrség szakemberei részére 2017. március 29-én a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tantermében dr. Vörös Ferencné címzetes rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának megbízott vezetője tartott felkészítést. Az előadás során a megjelent óvónők megismerkedhettek azokkal a technikákkal és módszerekkel, amelyek a kicsik számára élvezetessé és játékossá tehetik az egyes foglalkozásokat. 

AktuálisFejér megyeFejér Megyei Rendőr-főkapitányságbűnmegelőzési programóvodaOvi-zsaru