2024.04.26, Péntek

Egyhetes Internet Fiesta indul a könyvtárakban

szekesfehervar.hu

2017.03.20. 16:26

Immár 18. alkalommal lesz Internet Fiesta program a hazai könyvtárakban március 22-29-e között. Az országos rendezvényhez idén összesen 438 település csatlakozott.

Hirdetés

442 településen 500 intézményben, összesen 1701 program valósul meg a tervek szerint március 22-29-e között az Internet Fiesta 2017 sorozatban, amit idén 18. alkalommal szervez meg az Informatikai és Könyvtári Szövetség, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A program célja, hogy minél több könyvtár bevonásával minél több olvasó ismerje meg a világháló nyújtotta bővülő lehetőségeket. A felhívásban javasolt témák között így szerepeltek az e-book-ok, a GoogleMap, a netes szállásfoglalás, turisztikai applikációk, SzülinApp, a GooglaEarth 3D, a közösségi oldalak használata, múzeumok online, valamint internetes játékok is.

Fejér megyében két város, Székesfehérvár és Bicske csatlakozott az országos felhíváshoz. Bicskén, a BEMKK Nagy Károly Városi Könyvtár, míg városunkban a Vörösmarty Mihály Könyvtár, valamint a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár szervez különböző érdekes és hasznos programokat az Internet Fiesta 2017 jegyében.

Székesfehérváron összesen 58 program közül válogathatnak az érdeklődők: lesz könyvritkaságokat bemutató kiállítás, előadás a GoogleMap használatával kapcsolatban, utazási könyvekkel kapcsolatos tárlat, utazásszervezést segítő előadás, vetítés a múltról, virtuális barangolás múzeumokban, valamint Európa fővárosaiban, ismeretterjesztő foglalkozás, menetrendkereső program bemutatása, de még zenei utazás is felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők! A székesfehérvári programok listája IDE kattintva érhető el.

AktuálisFejér megyekönyvtárprogramokinternet2017Internet fiesta