2024.07.12, Péntek

Óvodafelújításokat tervez Székesfehérvár Önkormányzata

okkfehervar.hu

2017.02.07. 16:06

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere pénteken benyújtott városi költségvetési javaslatából kiderül, hogy az Önkormányzat a 2017-es évben 290 millió forintot tervez óvodafelújításra költeni. Amennyiben a Közgyűlés elfogadja Székesfehérvár költségvetését, úgy 9 óvodában 1300 kisgyermek elhelyezési körülményei javulhatnak.

Az érintett intézmények:

Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodájában tetőfelújítási munkákat terveznek.

Hosszúsétatéri Óvodában a villamos hálózatot tervezik korszerűsíteni.

Napsugár Óvodában megvalósulhat a nyílászárók cseréjének I-II. üteme, szigetelhetik a lapostetőt, és itt is megérett az elektromos hálózat a korszerűsítésre.

Napsugár Óvoda Nefelejcs Tagóvodájában folytatni kell a nyílászárók cseréjének két éve megkezdett folyamatát.

Ligetsori Óvoda Palotavárosi Tagóvodájában a villamos hálózat tervezése és kivitelezése szerepel az idei tervekben.

Tolnai Utcai Óvodában a tervezett munkák öt csoportszoba nyílászáró cseréjét érintik.

Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodájában a leromlott állapotú, hőhidas, acél tetőbevilágító szerkezetek cseréje vált szükségessé, megfelelő árnyékolás kialakításával.

Szivárvány Óvodában több, jelentős felújítás is szükséges, így a csapadékvíz-elvezetés és épület körüli járdaépítés mellett a tetőhéjazat cseréje és a homlokzat felújítása is a tervek között szerepel.

Az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodájában szigetelni kell az épület lapostetejét, továbbá a későbbi fűtéskorszerűsítést megalapozó tervdokumentációt kell elkészíteni.

AktuálisSzékesfehérvárköltségvetésóvodaönkormányzatfelújítás