2024.07.19, Péntek

Növekszik az érdeklődés a felnőtteknek szóló képzések iránt

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

2017.02.06. 11:41

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeiben tanulók száma egy kisiskola létszámával bővült az elmúlt hónapokban. A növekvő létszám ezúttal a most indult felnőttképzésnek, illetve az iskolarendszerben működő felnőttoktatásnak köszönhető.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum az idei esztendő februárjában óriási érdeklődés mellett, több szakmában is elindította keresztféléves felnőttoktatási képzéseit. A jelentkezők iskolarendszerben, két év alatt szerezhetnek OKJ-s bizonyítványokat. Több száz érdeklődő közül közel háromszázan döntöttek úgy, hogy beülnek, illetve visszaülnek az iskolapadba és egy új szakmát sajátítanak el. Eladó vagy szakács, gépi forgácsoló vagy villanyszerelő, irodai titkár vagy informatikai rendszerüzemeltető - több mint húsz szakmát tanulhatnak az érdeklődők.  Nagyon népszerűek az ingyenes nyelvi képzések, de már ingyen szerezhető a Centrumban tehergépkocsi vagy autóbusz vezető jogosítvány is. Akik lemaradtak volna a februári kezdésről, érdemes már most elgondolkozniuk, hiszen szeptembertől újabb, ingyenes (!) képzésekre lehet jelentkezni.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum nemcsak a városban, de -  felnőttképzés keretein belül - több helyszínen indította képzéseit. Bicskén, Sárbogárdon, Pusztaszabolcson, Mezőkomáromban, Székesfehérváron lezárult, illetve még zajló képzéseken 151-en vettek részt, jelenleg is 88-an tanulnak. A kínálatban volt targoncavezető, konyhai kisegítő, textiltermék-összeállító, raktáros, óvodai dajka, bérügyintéző, szociális gondozó képzések szerepeltek.

Úgy tűnik, hogy egyre nagyobb érdeklődés kíséri a felnőtteknek szóló képzéseket, egyre többen döntenek úgy, hogy a megváltozott munkaerőpiaci viszonyokat figyelembe véve átképzik magukat és megkönnyítik saját elhelyezkedési lehetőségeiket. Ehhez az új igényhez kíván alkalmazkodni a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum is. A jelen beiskolázási sikereket értékelve újabb képzéseket indít a Centrum, tovább folytatjuk a felnőttképzési, felnőttoktatási kampányunkat.

AktuálisoktatásDunaújvárosi Szakképzési Centrumfelnőttképzéslétszám növekedés