2024.03.29, Péntek

Fejér megye is részesült a szociális tűzifa-támogatásban

mti

2017.02.14. 14:50

Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében összesen 1600 tonna szociális tűzifát szállított ki az önkormányzatoknak a Vértesi Erdő Zrt.

Hirdetés

Kocsis Mihály tájékoztatása szerint a három megyében a Belügyminisztérium szociális célú tüzelőanyag-pályázatán 35, ötezer lakosnál kisebb község nyert támogatást, az önkormányzatokkal a Vértesi Erdő Zrt. értékesítési szerződést kötött.

Az erdőgazdaság eredetileg február 15-ig vállalta az 1600 tonnányi, méteres darabokra vágott keményfa leszállítását, a hideg időre tekintettel azonban a szerződött mennyiség átadását egy hónappal korábban teljesítették.

A Belügyminisztérium pályázatában meghatározott minőségű tűzifát a Vértesi Erdő Zrt. köbméterenként nettó 15 ezer forintért bocsátotta az önkormányzatok rendelkezésére. A településeket a pályázat önrészének vállalásán túl a megrendelt mennyiség kiszállítási költsége terhelte.

A Vértesi Erdő Zrt. a Vértes hegység, a Gerecse, a Császári-dombság és a Bakonyalja tájegységeken belül mintegy 45 ezer hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője, 260 állandó munkatársat foglalkoztat, 2016-ban az erdőművelésben 130 közmunkás dolgozott. A cég éves árbevétele 2015-ben közel 6 milliárd forint volt.

AktuálisFejér megyetűzifaönkormányzatszociális támogatásvértesi erdő zrt