2024.04.19, Péntek

Az Országgyűlés határozata alapján, 2014 óta minden év február 19-én ünnepeljük a Magyar Ápolók Napját. Ebből az alkalomból dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő ellátogatott a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba, ahol virággal köszöntötte a műszakban dolgozó ápolókat.

Hirdetés

Idén Kossuth Zsuzsanna emlékévet is tartanak, ugyanis kétszáz évvel ezelőtt született Kossuth Lajos testvére, aki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején a tábori kórházak főápolónője volt.

Ezen a napon dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője ellátogatott a Szent Pantaleon Kórházba. Dr. Mészáros Lajos főigazgatóval, valamint Erdély-Franyó Anna ápolási igazgatóval több osztályra is bementek, a képviselő pedig virággal köszöntötte az ott dolgozó ápolókat.

- Az egészségügyben dolgozók munkájának elismeréseként a kormány több lépcsős béremelést hajt végre. Tavaly szeptemberben átlagosan 26,5 százalékkal nőtt az egészségügyi szakdolgozók bére. Idén novemberben további 12 százalékos emelést hajtunk végre. 2019-ig összesen 65 százalékos emelésben fognak részesülni a szakdolgozók- mondta el dr. Galambos Dénes.

Arról is beszélt, hogy az elmúlt években a kormány mintegy 500 milliárdos fejlesztést indított az egészségügyben, amelynek részeként több kórház, rendelő és mentőállomás újulhat meg. A tavalyi költségvetés zárásakor további 70 milliárd forintról is döntöttek, amelyet adósságrendezésre és strukturális fejlesztésre fordíthatnak a kórházak.

AktuálisDunaújvárosápolónőSzent Pantaleon Kórház-RendelőintézetMagyar Ápolók Napjaországgyűlési képviselő