2024.07.27, Szombat

Prima-díjas építész nyújt támogatást egy gimnázium számára

szekesfehervar.hu

2017.01.11. 14:32

Kámán Béla Fejér Megyei Prima-díjas építész a 2016-ban kapott díjából 300 ezer forintot utalt át a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium számlájára. A nemes támogatásból az iskola digitális táblát vásárolhat a gimnázium számára. A gimnázium mellett egy kórházi beteghordót, két rászoruló gyermekes családot, az ARÉV Baráti Kör Egyesületet, valamint még egy civil szervezetet és egy nyugdíjas sakkozót is támogatott.

2016 egyik Fejér Megyei Prima-díjasa Kámán Béla okleveles építőmérnök lett. Az ő nevéhez fűződik többek között az Alba Ipari Zónában több mint 40 új üzem kiviteli terve és azok megvalósítása, a belvárosi Hiemer-Font-Caraffa épülettömb rekonstrukciójának első két üteme és az M7-es autópálya 60-as kilométerénél megépített Albapark Étterem. Üzleti filozófiájában fontos helyet foglal el a helyi szervezetek minél nagyobb arányú foglalkoztatása. Közösségi szerepvállalása kiemelkedő, a Fejér Megyei Építész- és Mérnöki Kamarák alapító tagja, büszke továbbá az ARÉV Baráti Kör Egyesület elnökségében betöltött szerepére.

Kámán Béla a felajánlással kapcsolatban elmondta: „Már a sajtótájékoztatón bejelentettem, hogy ha megnyerem a Prima-díjat, jótékonysági célra fordítom. Az unokámtól, aki ide jár, nagyon sok jót hallok az iskoláról. Ahogy az épületben körbenéztem, úgy döntöttem, hogy ennek az iskolának szüksége van támogatásra.”

„Nagy örömmel fogadtuk a nemes felajánlást. Terveink szerint a felajánlott összegből és az alapítványunk támogatásával a gimnáziumunk számára vásárolunk digitális táblát, amire mind a kollégák, mind a tanulók részéről nagy igény van.” – fogalmazott Kneifel Imre, az intézmény igazgatója. A szimbolikus eseményen jelen voltak az intézmény igazgatóhelyettesei és az alapítvány elnöke is.

AktuálisFejér megyetámogatásKodály Zoltán Általános IskolaPríma DíjépítészKámán Béla