2024.04.26, Péntek

Fontos döntések előtt állnak a diákok

okkfehervar.hu

2017.01.06. 12:57

Döntéseket kell hozniuk többek között a választott érettségi tárgyakról, a továbbtanulás tekintetében a jelentkezésre kiszemelt középiskoláról, egyetemről vagy főiskoláról. Január 21-én tartják a központi írásbeli felvételit a nyolc-, hat-, öt- és négyosztályos középiskolákban.

Hirdetés

A középiskolai felvételi eljárásban január 21-én, szombaton 10 órakor kezdődik a központi írásbeli felvételi magyarból és matematikából, ami a nyolc-, hat-, öt- és négyosztályos középiskolákba, valamint az Arany János Tehetséggondozó Programra jelentkezőket érinti. A pótfelvételi január 26-án lesz. A felvételizők február 9-ig megtudják a szerzett pontjaikat, a Tehetséggondozó Programra jelentkezők pedig a pályázati eredményeket. A diákoknak február 15-ig kell kiválasztaniuk és sorrendbe rakniuk a választott intézményeket és a tanulmányi területeket; a jelentkezési lapokat az általános iskolák küldik el, amit a hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumokba jelentkezők szülei közvetlenül is megtehetnek. Az iskolák február 20. és március 9. között szervezhetik meg a szóbeli felvételiket.

Február 15-ig kell dönteniük a középiskolásoknak, hogy a kötelező érettségi tantárgyak mellett milyen tárgyakból szeretnének vizsgázni.

A keresztféléves felvételinél január 10-ig lehet pótolni a hiányzó dokumentumokat az e-felvételi rendszerében vagy postán az Oktatási Hivatalnál. Ezen a napon lehet még sorrendet módosítani a korábban megjelölt intézmények között.

A 2017-es felsőoktatási felvételinél február 15-ig kell véglegesíteni az e-felvételiben megadott személyes adatokat, felvételi kérelmeket. Az elektronikus jelentkezési lapokat február 20-ig kell hitelesíteni, amit az Ügyfélkapun keresztül és a hitelesítő adatlap aláírásával és postázásával is meg lehet tenni.

Részletes információk a felvételikkel kapcsolatban a http://eduline.hu/cimke/felv%C3%A9teli+2017 vagy a https://www.oktatas.hu/ oldalon olvashatók.

Aktuálisérettségifelsőoktatásközépiskolafelvételi eljárás