2024.03.28, Csütörtök

Székesfehérvár egészségügyi helyzetéről és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat érintő legfontosabb kérdésekről egyeztetett dr. Cser-Palkovics András és dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója. A megbeszélésen a Kégl György Városi Egészségügyi Programról is szó esett.

Hirdetés

Csütörtökön délelőtt dr. Cser-Palkovics András polgármester irodájában tartott szakmai beszélgetést Dr. Csernavölgyi Istvánnal, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatójával. A tanácskozáson több, a város egészségügyi helyzetét és a kórház fejlesztését meghatározó kulcskérdésről is egyeztettek a felek.  

A munkamegbeszélésen hangsúlyos szerepet kapott a múlt szerdán meghirdetett Kégl György Városi Egészségügyi Program részletes átbeszélése. A négy pilléren álló program tartalmazza a Székesfehérváron évek óta sikeresen működő szűrőprogramok rendszerszerű folytatását és kiterjesztését, az alapellátásban dolgozókkal történő stratégiai együttműködést, illetve az alapellátáshoz tartozó orvosi rendelők állapotfelmérését és felújítását, valamint a program részét képezi a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Alba Családorvosi Egyesület közötti megállapodás is.

A Kégl György Városi Egészségügyi Program szerves részét alkotja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak nyújtandó közvetlen támogatás is, mely a működést és a fejlesztést, a szakorvosjelöltek, valamint rezidensek lakhatását, illetve a szájsebészeti ellátást egyaránt biztosítja a jövőben. Székesfehérvár polgármestere kiemelte a csütörtöki egyeztetésen: ezek a lépések megerősítik a város azon szándékát, hogy a kormányzattal együtt fejlessze tovább Székesfehérvár egészségügyi ellátását. Mint ismert, tavaly októberben született meg az a kormányhatározat, melynek értelmében a Modern Városok Programban hétmilliárd forint állami forrást biztosítanak a kórház új Belgyógyászati tömbjének megépítésére.

A program a 2017. évi városi költségvetés várható februári elfogadásával veszi kezdetét, és rendszerbe foglalja Székesfehérvár egészségügyi ellátásának különféle feladatait és azok finanszírozási forrásait.

AktuálisSzékesfehérváregészségügyegyeztető fórumKégl György Városi Egészségügyi ProgramFejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház