2024.03.28, Csütörtök

2,5 milliárdos beruházásból öttusaközpont jöhet létre Székesfehérváron

mti

2017.01.09. 11:49

A kormány döntése értelmében 2,5 milliárd forintból valósulhat meg a Székesfehérvári Nemzeti Öttusasport-akadémia, mely várhatóan 2020-ig elkészül. Erről Bretz Gyula, a magyar szövetség elnöke a Volán Fehérvár öttusa szakosztályának a pénteki évértékelő rendezvényén adott tájékoztatást.

Hirdetés

A sportvezető hangsúlyozta, hogy "Székesfehérvár a magyar öttusasport büszkesége" és jelenleg Budapest előtt jár a létesítmények fejlesztésében. Mint mondta, a fővárosban is szeretnének egy hasonló volumenű projektet megvalósítani, az elképzelések már megvannak.

Tóth István, az Alba Volán SC társelnöke és Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok öttusázó, a Volán Fehérvár szakosztály igazgatója egyaránt sikeresnek ítélte a klub elmúlt évét. Emlékeztettek arra, hogy két versenyzőjük - Kovács Sarolta, Demeter Bence - vett részt a riói olimpián, ez pedig újabb lökést ad az utánpótlásában mintegy 350 gyereket foglalkoztató klubnak.

Vörös Zsuzsanna az MTI kérdésére elmondta, hogy a Börgöndi úti sporttelepet fejlesztik majd. A nyitott mellé fedeles lovarda épülne, a lőtér felújítása után új vívóterem és a mai kornak megfelelő futópálya létesülne. Tervben van egy kollégium építése, ahol a középiskolás korú sportolóknak tudnának lakhatási lehetőséget biztosítani, valamint egy sportuszoda létesítését is tervezik.

A szakosztály-igazgató megjegyezte, hogy a fejlesztés után a Volán sporttelepe alkalmas lenne felnőtt öttusa Európa- és világbajnokság lebonyolítására.

Varga Gábor országgyűlési képviselő felidézte, hogy mint megyei fejlesztési biztost, márciusban kereste meg Vörös Zsuzsanna, hogy 7-9 millió forintot kérjen a fehérvári lovas pálya vízelvezetésének fejlesztésére. Hozzátette: ennél nagyobbat álmodtak, Székesfehérvárt öttusaközponttá tennék, aminek első lépcsőfoka az akadémia létrehozása.

AktuálisSzékesfehérvársportberuházásöttusaakadémia