2024.04.25, Csütörtök

Fenyőárusítással segítik a rászorulók karácsonyát Fejér Megyében

fejer.hu

2016.12.12. 10:52

A Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Kormányhivatal idén a fenyőárusítással egybekötött jótékonysági akciónak a keretén belül igyekeznek 1600 szociális ellátott, és mintegy 800 állami gondoskodásban nevelkedő gyermek karácsonyát szebbé tenni Fejér Megyében. A megyei vezetők pénteken reggel sajtótájékoztató keretében adták át a karácsonyfákat a megyei szociális és gyermekvédelmi intézmények vezetőinek az árusítás helyszínén, a Megyeháza udvarán.

Hirdetés

A Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Kormányhivatal hagyományosan, idén december 10-től 24-ig fenyővásárnak ad otthont jótékony céllal egybekötve a Megyeháza udvarán. A megyei vezetők idén is fenyőfával segítik a megyei szociális és gyermekvédelmi intézmények karácsonyát.

Dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója kiemelte: „Egy társadalomban akkor mennek jól a dolgok, ha ezeknek a fiataloknak, gyermekeknek, felnőtteknek kellő figyelmet, teljes odafigyelést és teljes beilleszkedést biztosítunk. A főigazgató arra ösztönzött, hogy a maga módján mindenki találja meg azokat a lehetőségeket, amivel gazdagabbá, boldogabbá tudja tenni ezeknek a gyermekeknek és embereknek az életét. Ne kötelességből, hanem egy belülről fakadó elhatározásból. Így tesz a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Kormányhivatal is, a saját eszközeivel próbál hozzájárulni a gyermekek és felnőttek szebb karácsonyához.

Dr. Molnár Krisztián közgyűlési elnök elmondta, hogy a megyék konszolidációját követően a volt fenntartó, jelenleg területfejlesztési feladatokat ellátó Fejér Megyei Önkormányzat részéről sem szűnt meg a gondoskodás a szociális és gyermekvédelmi intézmények irányába. Az önkormányzat azóta a Fejér Megyei Kormányhivatallal együtt kiváló együttműködésben rendez évről - évre jótékonysági akciót a Megyeházán. Fenyővásár keretében fenyőfákat ajándékoznak a megyei szociális és gyermekvédelmi intézményeknek. Az akció célja, hogy felhívják a társadalom figyelmét rászorulók megsegítésére, valamint megköszönjék az intézményben dolgozók fáradságos, egész éves munkáját.

Mátrahami Tibor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségének igazgatója megköszönte és üdvözölte a kormányhivatal és az önkormányzat éves hagyományos támogatását. Elmondta, hogy a két intézmény igazgatója országos viszonylatban is kiemelkedő munkát végez. Biztosította a jelenlévőket arról, jó helyre kerülnek a karácsonyfák és az ajándékok. A szociális területen közel 1600 ellátott, a gyermekvédelem területén mintegy 800 állami gondoskodásban nevelkedő gyermek karácsonyát teszik szebbé az ajándék karácsonyfák- tette hozzá az igazgató.

Deresné Tanárki Mária megköszönte azt a szociális érzékenységet és azt a kitüntető figyelmet, szeretetet és törődést, amelyben a megyei vezetők, a fenntartó, a megye lakossága és a város polgárai részesítik őket. Az intézményvezető kiemelte, nagyon sokat jelent nekik ez a segítőkészség, szeretet és odafigyelés, amely nemcsak a karácsonyhoz, hanem egész évhez köthető. „Amikor a fenyő illata betölti a meleg szobát, alatta a névre szóló ajándékokkal, szeretettel gondolunk majd azokra, akiknek része lehet ebben a szép ünnepben.”– tette hozzá a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Intézmény Igazgatója.

 „Büszke vagyok arra, hogy ebben a megyében élhetek és dolgozhatok, és valóban minden évben és egész évben nagy figyelmet és szeretet kapunk a munkatársammal együtt.”- mondta Cséplőné Gönczi Veronika. A Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény vezetője köszönetet mondott a közgyűlés elnökének és a kormányhivatal főigazgatójának az adományért, és amiért a különböző intézményi programjaikba is bekapcsolódhatnak.

 A fenyőfa árusítás december 10- 24-ig tart a Megyeháza udvarán. Az árusítás helyszíne megközelíthető a Szent István tér és a Piac tér felől is.

AktuáliskarácsonyFejér megyejótékonysági akciófenyőárusítás