2024.03.29, Péntek

Nem szűnik meg az ellátás a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban

mti

2016.11.10. 12:44

A kormány több mint négymilliárd forintot fordít a kiváltási programra, melynek segítségével 2019-re befejeződik a magyar gyermekvédelem rendszerében a gyermekotthonok megújítása és kiváltása.

Hirdetés

A befejezést követően nem lesz olyan gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatal felnőtt és gyermek, aki nagy, zsúfolt és korszerűtlen intézményben kényszerül élni.

A program előző - 2,2 milliárd forint keretösszegű szakaszában - sikerült sok, addig nagy gyermekotthonban élő fiatalt kisebb lakásotthonban elhelyezni. A nagy otthonokban lakók száma mostanra kevesebb mint ötszázra csökkent.

 

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság cáfolja azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint év végével megszűnik a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon működése a jelenlegi telephelyén, a Batthyány-kastélyban.

A gyermekvédelmi főigazgatóság közleményében azt írta, a nagy létszámú gyermekotthonok kiváltási folyamata több évig, ebben az esetben előreláthatólag két évig tart majd. 
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság - mint fenntartó - a kiváltási folyamat érdekében már két európai uniós pályázatot nyújtott be egyenként 12 fő ellátására alkalmas lakásotthon építésére, és ezeket továbbiak is követni fogják. 


Az eddigi gyakorlatnak megfelelően a továbbiakban is biztosított a Kastélypark és az épület közösségi célú használata mind a bicskeiek, mind az odalátogató turisták számára.

 

 

AktuálisbicskegyermekvédelemgyermekotthonKossuth Zsuzsa Gyermekotthon