2024.04.16, Kedd
Dunaújváros kenyere: rendhagyó adományátadó
dunaujvaros.hu

Dunaújváros kenyere: rendhagyó adományátadó

dunaujvaros.hu

2020.04.06. 21:30

Több mint 400 ezer forint gyűlt össze a Dunaújváros Kenyere jótékonysági akciónak köszönhetően január 1-je és március 31-e között. Az elmúlt negyedévben a vevők minden, ezzel a megjelöléssel ellátott burgonyás kenyér megvásárlása után 50 forinttal támogatták a Dunaújvárosi EPI Egyesületet.

Hirdetés

Róka Sándor, a Szécsényi Pékség kereskedelmi vezetője ismertette, hogy az első negyedévben összesen 8311 darab város kenyere fogyott, így a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI egyesületének részére 415,550 forintnyi adomány gyűlt össze

Az összeget szimbolizáló csekket az egyesület elnöke, Szilágyi Ferenc vette át a polgármestertől, majd elmondta: a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel úgy véli, hogy az akció következő kedvezményezettjének, az Országos Mentőszolgálat Dunaújvárosi Mentőállomásának most sokkal nagyobb szüksége van erre a jótékony összegre, így Szilágyi Ferenc, a január és március között összegyűlt adományt a Dunaújvárosi Mentőállomásnak adta át, az epilepsziások pedig a következő negyed évben összegyűlt adományból részesülnek majd.

Pintér Tamás megköszönte a nemes gesztust a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének, mint mondta: „kétszer ad, aki gyorsan ad”. A polgármester hozzátette: a szokásos módon az összegyűlt összeget 500 ezer forintra kerekíti fel, 100 ezer forintot pedig személyes felajánlásként kíván az összeghez adni. Így a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány összesen 600 ezer forinthoz juthat már most.

Kiss Miklós, a mentőállomás vezetője valamint Kubovics Árpád a 04 Alapítvány kuratóriumi elnöke közösen mondtak köszönetet a Széchényi Pékségnek, az EPI Egyesületnek, az önkormányzatnak és Pintér Tamásnak. A felajánlott összeget a járvány elleni védekezésre és a napi működés zavartalan biztosítására tudják fordítani.

A jótékonysági akció pedig folytatódik: a következő hónapokban a Dunaújváros Epilepsziások EPI Egyesülete részesül a felajánlásból, a vásárlók minden Dunaújváros Kenyere megvásárlása után 50 forinttal támogatják az egyesületet.

AktuálisDunaújváros kenyereadomány