2024.04.23, Kedd

Felragyogtak az adventi fények Székesfehérváron

okkfehervar.hu

2016.11.28. 11:56

A hagyományokhoz ragaszkodva ünnepi díszkivilágítással kezdődött meg advent első vasárnapja. A városban zajló koncertek mellett az ünnepi vásáron résztvevők téli ételeket és italokat is kóstolhattak.

Hirdetés

Advent első hétvégéjén elkezdődtek az ünnepváró programok Székesfehérváron. A Városház téren a lelki ráhangolódást a közelgő karácsonyra a Vox Mirabilis Kamarakórus műsora segítette a színpadon, majd dr. Cser-Palkovics András köszöntötte az első adventi vasárnap programjaira érkezőket.

Az év egyik legszebb, közös várakozással töltött időszakának kezdetén, a mindenkit körülvevő ünnepi környezetben a lelki felkészülés fontosságáról beszélt Székesfehérvár polgármestere. „A karácsony a szeretet ünnepe, a mosolygás és az összetartozás ünnepe. Azt szeretném kérni Önöktől, hogy ezekben a hetekben azt keressük az életben, ami öröm számunkra és mások számára. Hogyan tudunk másokra figyelni, segíteni egymásnak és mindenki feltöltődését szolgálni. Abban hiszek, hogy rengeteg mosolygós arcot fogok látni az elkövetkező időszakban a Belvárosban: fiatalokat és időseket, családokat, barátokat és ismerősöket, ahogy egymással találkoznak, beszélgetnek. Azt is kérem, hogy ezeket a pillanatokat őrizzék meg karácsony ünnepére, hogy igazi szeretet költözzön otthonainkba és Székesfehérvárra. Sok ezer ember él itt, vigyázzunk egymásra, beszélgessünk, örüljünk közösen az eljövendő ünnepnek.”

Idén is Bese Marcell teljesítette leggyorsabban a gyermekeknek kijelölt távot a II. Adventi Jótékonysági Futáson, így – a tavalyi évhez hasonlóan – ő nyomta meg a színpadon dr. Cser-Palkovics Andrással közösen a gombot, amely felkapcsolta a Belváros adventi fényeit. A 12 esztendős fehérvári diák nagyon örült, hogy idén is elsőként ért célba. Mint mondta, készült is erre, hogy ismét részese lehessen az adventi programoknak.

Az ünnepi díszvilágítás idén is számos új elemmel bővült, nemcsak a Fő utcát, hanem az Országzászló teret, a Liszt Ferenc utcát és a Várkörutat is egyedi formák, érdekes fények és fényoszlopok teszik különlegessé a karácsonyig tartó időszakban. A Városháza belső udvarát és a Zeneiskola épületét a MéhKasAula ünnepi fényfestése díszíti, a Hotel Magyar Király épületén pedig karácsonyi animáció várja a sétálókat. Több helyen is „kis kuckókat”, pihenőket és kedves figurákat helyeztek el, amelyekkel a járókelők egy-egy hangulatos adventi fotót készíthetnek.

A zenei programok, koncertek sem hiányoznak a kínálatból. Vasárnap este a Városház téren Szulák Andrea, a Zichy színpadon pedig a Mörk zenekar koncertezett. A legtöbben felfedezték az adventi vásárt is: míves kézműves portékákkal, hasznos ajándékötletekkel, valamint téli finomságokkal várnak mindenkit. 

Péntektől indul a fehérvári óvodások és iskolások műsorainak sorozata a Városház téri színpadon, valamint számos kézműves foglalkozás és koncert színesíti az adventi hétvégéket Székesfehérváron.
 

AktuálisSzékesfehérváradventünnepség