2024.04.23, Kedd

FŰTS OKOSAN!

kormany.hu

2016.10.21. 12:36

A Fűts okosan! komplex felvilágosító és tájékoztató kampány célkitűzése, hogy felhívja a lakosság figyelmét a fűtési szezon kezdetén egyes szilárd tüzelőanyagok használatának veszélyeire, a lakossági hulladékégetés tilalmára és káros hatásaira, valamint elérhetővé tegyen minden olyan információt, amely a helyes fűtési technikát ismerteti.

Hirdetés

A Herman Ottó Intézetben megrendezett kampányindító rendezvényen V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár kiemelte, fel szeretnénk hívni a figyelmet arra is, hogy a közvélekedéssel szemben ma már a légszennyezésben nem a közlekedés és az ipari szektor jelenti a legnagyobb terhelést, hanem a helytelen lakossági tüzelés, így a miénk is felelősség.

 

A nyitó konferencián Mezőszentgyörgyi Dávid, a Herman Ottó Intézet főigazgatója elmondta, a szakiskolák tanulói, a 14-18 éves korosztály az a célcsoport, akiknek megszólítása igen releváns ebben a témában, hiszen az általuk szerzett információkat továbbadhatják családjuknak, ismerőseiknek is, elengedhetetlen továbbá a minél korábbi szemléletformálás. Beszédében hangsúlyozta, hogy a minisztérium feladatkörébe teljes körűen illeszkedő Fűts okosan! kampányban fontos szerepet vállalt az intézet. Mint hangsúlyozta: az ügy nem csak az intézetnek, de Magyarország számára is kiemelkedő.

A Földművelésügyi Minisztérium, az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága és a Herman Ottó Intézet ezért egy komplex tájékoztató kampányt indít, Fűts okosan! címmel.

A kampány változatos kommunikációs csatornákat felhasználva igyekszik felhívni a figyelmet a szó szerint „égető” problémára, az ezzel kapcsolatos fontos információkat megosztani. Fő eleme a tudásbázisul szolgáló www.futsokosankampany.hu honlap, amelyen minden érdeklődő számára hasznos tájékoztató anyagok és valamennyi – bárki által használható – kampányelem megtalálható, letölthető (kinyomtatható plakátok, kiadványok, kisfilmek, rádióspot).

A média megjelenéseken túl, civil fórumokon és különböző rendezvényeken megjelenve kívánjuk az érdeklődést fenntartani, a biztonságot jelentő ismeretanyagot átadni, mert hisszük, hogy kölcsönös együttműködéssel pozitív környezeti, levegőminőségi és ebből fakadóan egészségügyi változást tudunk elérni.

 

Aktuálisfűtéstüzelőanyagfűts okosan