2024.03.29, Péntek

További három évig Székesfehérvár a Gyulai Memorial házigazdája

mti, szekesfehervar.hu

2016.07.17. 13:00

Ma kezdődött a hatodik Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj Székesfehérváron, de a következő három is itt lesz.

Hirdetés

A Gyulai István Memorial mezőnye újra minden igényét kielégíti az atlétika híveinek - derült ki tegnap az esemény sajtótájékoztatóján. Egy örömteli bejelentés is elhangzott, hiszen a szervezők és a város megállapodása értelmében újabb három évig a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrum ad otthont a versenynek, amelynél rangosabbatk kizárólag a Gyémánt Liga keretében rendeznek ma a világon.

 

Az esemény szombati sajtótájékoztatóján Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere számolt be arról, hogy az idén lejáró hároméves szerződést meghosszabbították. Kiemelte, a verseny évről évre erősebb mezőnyt vonultat fel, és idén először kétnapos lesz.

- Az időarányos jegyértékesítés idén volt a legjobb, de van még jegy, hívunk mindenkit a Bregyó-közi centrumba, amelyet többek között azért hoztunk létre, hogy nagy nemzetközi versenyt is rendezhessünk benne. Az előző években láthattuk, milyen élmény a sztárokkal a belvárosban, közvetlenül találkozni, a gyerekeknek a példaképeket testközelből látni, esetleg együtt futni velük - mondta a polgármester.
    

- Az idei Gyulai Memorial a női kalapácsvetéssel és a női 5000 méteres futással kezdődik vasárnap, a programban 19 nemzetközi versenyszám szerepel, ennyit korábban még nem rendeztek meg - számolt be Gyulai Márton versenyigazgató.
    

Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke arról beszélt: a Gyulai Memorial 2015-ben a világ 15. legrangosabb egynapos versenyévé vált, csak a Gyémánt Liga-viadalok előzték meg. 

Egyre több sztáratléta célversenye között szerepel a Gyulai Memorial. Idén, az olimpia évében pedig a válogatók, az Európa-bajnokság, valamint a riói olimpia között rendezett székesfehérvári versenyen várhatóan mindenki kiváló formában lesz.

A sajtótájékoztató végén az olimpia és világbajnok Kirani James érkezett sztárvendégként

Ebben az évben is több olimpiai, világ- és Európa-bajnok vesz részt a Magyar Nagydíjon. Férfi 100 méteren rajthoz áll a volt világcsúcstartó jamaicai Asafa Powell, aki kilencvennégyszer futotta már tíz másodpercen belül a távot. Férfi 400 méteren a grenadai olimpiai bajnok Kirani James a legnagyobb név, aki a sajtótájékoztatón azt mondta: ez lesz az utolsó versenye az olimpia előtt, és szeretne 44 másodperc alatt futni.
    

Férfi 800-on indul a világcsúcstartó kenyai David Rudisha, 110 m gáton pedig az Eb-ezüstérmes Baji Balázs mellett az amerikai világcsúcstartó Aries Merritt és a világranglistát vezető jamaicai Omar McLeod is. 
    
 

AktuálisSzékesfehérváratlétikaGyulai Memorial