2024.04.19, Péntek

Élményeket szállít a Velence Busz

turizmus.com

2016.08.01. 09:13

Az egész Velencei tavat körbebuszozhatjuk, csodás látvány!

Hirdetés

A Budapest Tuk Tuk és a Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület együttműködése révén idén nyártól Velence Busz néven immár két elektromos jármű közlekedik a Velencei-tó körül.

Az élmény alapú közlekedés, városnézés nemcsak a budapesti turista és a külföldi vendég számára fontos, hanem a belföldön utazó, hazai turistáknak is. Ez a szemlélet adta az ötletet ahhoz, hogy a Velence különböző pontjai között hop on hop off járatként évek óta menetrend szerint közlekedő, 14 személyes, nyitott elektromos busz szolgáltatásait kibővítsék és kapacitását is megduplázzák.

A menetrend szerinti jármű mellett forgalomba állítottak egy 17 személyes elektromos buszt is, amely külön megrendelésre közlekedik, és különféle attrakciókra van felfűzve: rendelhetünk például buszos túrát a pákozdi Katonai Emlékparkba, az Agárdi Pálinkafőzdébe, a pákozdi Lics Pincészet és Szőlőbirtokra, de akár az agárdi L. Simon Borászatba is. A szolgáltatás tartalmazza az utazást, valamint a programokat a helyszínen, így például bor-, vagy pálinkakóstolást, bemutatót, sétát az Emlékparkban.

A buszos túrák egy része a Velence Resort & Spa-tól, másik részük Velence Korzótól indul, amely a Velencei-tó kapujaként várja a látogatókat, s a térség legnagyobb turisztikai fejlesztéseként valósult meg 2014-ben. A családbarát szabadstrandon 14 ezer négyzetméternyi homokos part, 17 ezer négyzetméternyi park, továbbá a fedett korzóban üzletek, vendéglátóhelyek és többféle szolgáltatás emeli a strandolók komfortérzetét.

A helyi járatként funkcionáló 14 személyes busz (szintén a Budapest Tuk Tuk üzemeltetésében) továbbra is működik: keddtől vasárnapig közlekedik, minden egész órakor a Velence Resort & Spatól indul, és minden óra 30 perckor jön vissza a Velencei Vízi Vár strandtól. Érint többek közt olyan megállókat, mint a Velence Korzó, a VelenceBike Kerékpáros Kompetencia Központ, és a Hotel Juventus. A buszra 100 forintért válthatunk jegyet, független attól, hogy csak egy megállót megyünk, vagy egész Velencét körbebuszozzuk.

forrás: turizmus.com