2024.06.17, Hétfő

Végigkövethetjük a hulladék útját - KUKAkulTÚRA 2016

2016.04.04. 12:14

Aki kíváncsi mi történik a szelektíven gyűjtött hulladékkal, vagy netán még mindig szkeptikus, mondván "úgyis összeöntik", az menjen el április 8-9-én a hozzá legközelebbi hulladékkezelőbe és nézze meg saját szemével.

2012 óta sikerrel működik minden évben a KUKAkulTÚRA elnevezésú program, ami tulajdonképpen a hulladékkezelők nyílt napja. Idén április 8-9-én ismét indul a program, melynek keretében országszerte közel 60 hulladékkezelő, -hasznosító – üzemi működéséhez igazítva pénteken, vagy szombaton – nyitja meg ismét kapuit az érdeklődők előtt, hogy megmutassák, mi történik az általunk szelektíven gyűjtött hulladékkal.

A különböző helyszíneken a látogatók megismerhetik a legújabb technikai és technológiai eljárásokat, betekintést nyerhetnek a hulladék kezelésével kapcsolatos innovációs folyamatokba, valamint hasznos és érdekes ismeretekkel gazdagodhatnak a hulladékfeldolgozásról. Az üzemlátogatások során hiteles információkat kapnak a hulladékkeletkezés megelőzésének fontosságáról, a feleslegessé vált anyagok szelektív gyűjtésének módjáról, hasznosságáról és bepillanthatnak a hulladékkezelés kulisszái mögé.

A programra várják iskolai csoportok, családok és minden, a környezettudatosság iránt érdeklődő jelentkezését!

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, ezért a szervezők kérik, hogy a helyszínkereső segítségével tájékozódjanak a látogatás előtt! Látogasson el a www.kukakultura.hu weboldalra és a tervezze meg kukatúra útvonalát.

Fejér megyében két helyre lesz lehetőség ellátogatni:

Fehérvárcsurgóra, az Alcufer Kft. telephelyére, ahol a hulladék szállítása és válogatása történik. Ide 12 éves kor felett várják az érdeklődőket. A max. 20 fős csoportok túraideje kb. 60 perc, és 1000 m gyaloglásra számíthatnak.

A másik helyszín Bodajk, a Selector Kft. telephelye, ahol az elektronikai hulladék kezelésével ismerkedhetnek meg. Itt max. 15 fős csoportok indulnak, a túra időtartama itt is 60 perc.

 

Galéria

AktuálisFehérvárcsurgókukakultúrabodajkhulladékkezelés