2024.05.26, Vasárnap

Új üzemcsarnokot épít a székesfehérvári Linardics Kft.

2016.04.17. 08:47

Kétszáznyolcvan millió forintból épült új üzemcsarnok és szereztek be gépeket a székesfehérvári Linardics Kft-nél.

 Kétszáznyolcvan millió forintból épült új üzemcsarnok és szereztek be gépeket a székesfehérvári Linardics Kft-nél. A családi vállalkozás beruházását szombaton adták át a Sóstó Ipari Parkban.

Az új, ötszáz négyzetméteres üzemcsarnok 102 millió forintos, önerős beruházással valósult meg hat új munkahelyet teremtve. Az acél és alumínium munkadarabok porszórására alkalmas automata gépet 178 millió forintból, ötven százalékos pályázati támogatással vásárolták meg.
Az átadóünnepségen a Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott: a beruházási hajlandóság növekvő tendenciát mutat, bővülnek a lehetőségek, meg tudnak valósulni a valós piaci igényeken nyugvó fejlesztési célok. 
Marczinkó Zoltán hozzátette: a családi vállalkozásokat a kormány kiegyensúlyozott üzleti környezet biztosításával is igyekszik támogatni. Rámutatott: 2014-ben 3,7 százalékkal, majd 2015-ben 2,9 százalékkal nőtt a GDP és jó remény van a 2016-ban a 2,4 százalékos növekedés elérésére. 
    

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere arról beszélt, a városban a munkanélküliség aránya két százalék körüli. A legnagyobb problémát már a képzett munkaerő hiánya jelenti a térségben, ezért az önkormányzat szeptembertől ösztöndíjprogramot hirdet a szakképzésben és a helyi felsőoktatásban dolgozók számára, valamint toborzásba kezdenek az ország több területén.
 Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta: napjaink Európájában a harc a képzett munkaerőért és a jövő munkaerőiért, a fiatalokért folyik. Mint mondta, ezért fontos a duális képzés, amelyben a kamara és a társaság a CNC lemezmegmunkáló és a porfestő szakmákban tervez együttműködést.

Linardics Iván alapító-tulajdonos bemutatta következő fejlesztésük terveit is, amelynek részeként 1300 négyzetméter alapterületen háromszintes, 600 négyzetméteres irodaépület létesülhet a duális képzés számára megfelelő oktatóbázissal, szociális blokkal és 1100 négyzetéteres új CNC lemezmegmunkáló gyártóterülettel.

A Linardics Kft. 22 éve, 1994-ben alakult. Kezdetben csőbútorok gyártásával foglalkoztak, de mára a porfestés és a CNC megmunkálás vált fő profiljukká. Két székesfehérvári, összesen 8500 négyzetméteres telephelyükön 3500 négyzetméteren folynak gyártási munkák. 
A társaság 49 főt foglalkoztat. 2015-ben 850 millió forintos árbevételt és 28 millió forint nyereséget ért el, míg egy évvel korábban 640 millió forintos árbevétel mellett 19 millió forint nyeresége volt.

mti

Galéria

GazdaságSzékesfehérvárberuházáslinardics