2024.02.28, Szerda

Új tornaterem több iskolában is

2016.05.12. 10:45

Felújították a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, a Hétvezér Általános Iskola és a Teleki Sziget utcai tagintézményének tornatermét Székesfehérváron.

Hirdetés

Felújították a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, a Hétvezér Általános Iskola és a Teleki Sziget utcai tagintézményének tornatermét Székesfehérváron. A fejlesztés az Önkormányzat és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének támogatásával, TAO-pályázat keretében valósult meg, mintegy 68 millió forintból.

A Dávid Kornél Kosárlabda Alapítvány 2015-ben nyújtott be sikeres TAO-pályázatot a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez a három tornaterem felújítására.

Az Önkormányzat a 30%-os önerőt, 20.100.000 forintot biztosított a fejlesztés megvalósulásához. Megújult a tornatermi padlóburkolat, és kiváló minőségű sportpadlót raktak le. Emellett mindegyik teremben új kosárpalánkokat helyeztek fel. A Tóparti Gimnáziumban megújult két öltöző, az összekötő folyosó, és megoldódott a szennyvízprobléma. A felújításnak köszönhetően az intézményekbe járó diákok kiváló minőségű teremben sportolhatnak, iskolaidő után pedig a kosarasok és más sportágat űző fiatalok is használhatják a megújult létesítményeket. 

A fejlesztések közül az elkészült tópartis tornateremben tartott helyszínbejárást szerdán dr. Cser-Palkovics András polgármester. Köszöntőjében, mivel a beruházás apropóját a kosárlabda adja, gratulált a TLI-Alba Fehérvárnak a négy közé jutáshoz és sok sikert kívánt a folytatáshoz. „Ahhoz, hogy legyen kosárlabda és egyéb sportok Székesfehérváron, szükség van az infrastruktúra fejlesztésére: mind az élsport, mind a szabadidősport, a diáksport és az utánpótlás-nevelés tekintetében. Ebben nagy segítséget jelent a társasági adókedvezmény rendszere, valamint az, hogy az öt kiemelt látványsport támogatja a létesítményfejlesztést – amely nagymértékben kötődik az oktatási intézményekhez. Az Önkormányzat a Kosárlabdázók Szövetségének pályázatával élve és velük együttműködve minden évben több iskolai pálya megújítását szorgalmazza, lehetőséget és jó körülményeket biztosítva több sportág művelésére. Az első program négy tornaterme után (2014-ben újították fel őket -szerk.) három újabb került fejlesztésre, amihez a város 20,1 millió forinttal járult hozzá.” – a polgármester gratulált az intézményeknek, majd ígéretet tett arra, hogy a további felújításokhoz az Önkormányzat felvállalja a 30%-os önerő fedezését.

forrás: szekesfehervar.hu

Galéria

Helyi hírekSzékesfehérvárcser-palkovicsTAOtornaterem