2024.07.16, Kedd

Új raktárt és logisztikai központot avattak a Homoksoron

2016.06.07. 15:43

Ünnepélyes keretek között adták át az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. új, 2000 négyzetméteres raktárát és logisztikai központját Székesfehérváron. A 200 millió forintos beruházást egy többlépcsős fejlesztési folyamat részeként hozták létre a Homoksoron. Az átadáson részt vett többek között dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki Székesfehérvár gazdaságának összetettségéről és a cégcsoport városban betöltött szerepéről beszélt. 

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. 25 évvel ezelőtt jött létre 10 fővel, töretlen fejlődésének köszönhetően ma 400 főt foglalkoztat. A klasszikus állatgyógyászati tevékenysége mellett állatgyógyszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz, továbbá állateledelek és felszerelések kis- és nagykereskedelmét folytatja. Gyártó és kereskedelmi tevékenységének tavalyi árbevétele 17,6 milliárd forint, adóteljesítménye 2,1 milliárd forint volt. A vállalatcsoportnak összesen nyolc telephelye van Székesfehérváron, Bábolnán, Debrecenben, Békéscsabán és Budapesten.

A 200 millió forintos új raktárt és logisztikai központot egy többlépcsős beruházási folyamat részeként hozták létre, uniós támogatással. A 2000 négyzetméteres gyógyszerraktár és logisztikai bázis a közép- és nyugat-magyarországi kereskedelmet és ellátást támogatja, teljes egészében megfelel az uniós előírásoknak. A központ a korszerű technikának köszönhetően gyors és hatékony munkafolyamatokat, kiszolgálást tesz lehetővé, és a korábbinál barátságosabb munkakörülményeket biztosít az alkalmazottaknak külön irodarészekkel, öltözőkkel.

„Székesfehérvár életében minden beruházás rendkívül fontos. Egy település és egy közösség biztonságát az adja meg, ha gazdaságának fejlesztése heterogén formában történik, és  nem egy-egy iparágra, vagy cégre támaszkodik. Városunk gazdasága nagyon vegyes és ezáltal nagyon erős is.” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András. Hozzátette: az új raktár és logisztikai bázis a legnagyobb az országban, ahonnan mind a belföldi mind a külföldi piacot kiszolgálják. Ez Fehérvár tekintetében természetes is, hiszen a középkori kereskedelmi útvonalak szinte mindegyike áthaladt a városon. Fehérvár évszázadok óta kereskedelmi központja az országnak, tekintettel a közlekedési és a logisztikai helyzetére. 

Dr. Simon László kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója arról beszélt, hogy az Alpha-Vet Kft. sikere és értéke a munka tisztességén, a minőség megbecsülésén, a teljesítmény elismerésén, a társadalmi felelősségvállaláson és a fejlesztő ötletek támogatásán alapul.

Dr. Móré Attila, az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnöke köszönetét fejezte ki a Fejér Megyei Kormányhivatalnak, Székesfehérvár Önkormányzatának, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának, az Állatgyógyászati Termékek Igazgatóságának, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak, valamint a szakhatóságoknak, amiért segítették a beruházás megvalósítását. Visszaemlékezett vállalatcsoportjuk 25 évvel ezelőtti indulására, fejlődésére, tavalyi árbevételükre és adóteljesítményükre. Végül kiemelte a beszállítók, a dolgozók teljesítményét és külön a vásárlókat is, akik kulcsszerepet játszanak a cégcsoport sikerében.

forrás: okkfehervar.hu

Galéria

GazdaságSzékesfehérvárfejlesztés