2024.03.02, Szombat

Székesfehérváron lesz a IV. Magyar Gyapjúfesztivál

2016.04.20. 09:20

Székesfehérvár ad otthont szombaton a IV. Magyar Gyapjúfesztiválnak.

Hirdetés

Székesfehérvár ad otthont szombaton a IV. Magyar Gyapjúfesztiválnak. A gyapjúval foglalkozó mesterek országos találkozójának a Fehérvári Kézművesek Egyesülete biztosít helyszínt a Rác utcában. A szakmai előadások mellett mesterség- és divatbemutatókkal, kiállításokkal várják a vendégeket, a belépés ingyenes.

A Magyar Gyapjúfesztivál ötletgazdája Füzes Zsuzsanna fonó, szövő ősi mesterséget folytató kézműves mester, a „Fonás rokkán és kéziorsón” című könyv szerzője. Elképzelését első alkalommal 2013-ban Taliándörögdön váltotta valóra baráti összefogással. A rendezvény célja minden évben a gyapjú kézi feldolgozásának ismertetése, illetve a hazai gyapjú, mint nyersanyag népszerűsítése. 2015-ben a Taliándörögdön tartott juhok gyapjának feldolgozása is elkezdődött - így jött létre a Dörögdi Gyapjú - ezzel a rendezvény helyi küldetése beteljesedett. A rendezvény ezzel kinőtte a szülőfaluja nyújtotta kereteket.

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete a második évtől aktív közreműködéssel emelte a Magyar Gyapjúfesztivál színvonalát, az idei évtől pedig helyszínt is biztosít a rendezvénynek a Rác utca 27. szám alatti Kézművesek Házában. Április 23-án, szombaton 10.00-18.00 óra között kerül sor a gyapjúval foglalkozó szakemberek és kézművesek országos találkozójára, amely számos érdekességet tartogat a nagyközönség számára is. A nap során előadásokkal, fonók, szövők és más kézműves mesterségek kiállításaival, gyapjúöltözékeket felvonultató divatbemutatóval és egész nap mesterség-bemutatókkal várnak minden kedves látogatót! A belépés ingyenes.

forrás: szekesfehervar.hu

Galéria

KirakatGyapjúfesztiválfonásrokkaorsógyapjúFehérvári Kézművesek Egyesülete