2024.02.29, Csütörtök

Székesfehérvári javaslat a központi költségvetéshez

2016.05.18. 11:07

Hirdetés

Egyhangú szavazással támogatta Székesfehérvár képviselőtestülete legutóbbi ülésén azt a javaslatot, amellyel az országgyűlési képviselőket szólítják meg. Valamennyi parlamenti frakció képviselőjét arra kérik, igenjével járuljon hozzá az állami költségvetés-módosításban a város oktatásának, egészségügyének és környezetvédelmének fejlesztésére, a rendezvénycsarnok-beruházás elindítására  biztosított 16 milliárd forintos forrás megszerzéséhez.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház belgyógyászati tömbjének megépítéséhez és tetőparkoló kialakításához 7 milliárd, a középiskolai campus kialakításához 7,5 milliárd, a város környezetvédelmi programjának elindításához 1 milliárd, a „jégalapú” multifunkcionális csarnok tervezési költségeihez pedig 509 millió forintos támogatást tartalmaz a költségvetési törvény módosítása, amelyről az Országgyűlés szavaz majd.

A város számára fontos fejlesztési források biztosításához pártállástól függetlenül mindenki segítségére szükség van – és minden önkormányzati képviselő közbenjárást is ígért ehhez a legutóbbi közgyűlésen. A képviselőtestület egyhangú szavazással hozott határozatot arról, hogy mindenki közbenjár saját parlamenti frakciójának országgyűlési képviselőinél a büdzsémódosítás támogatásáért.

Székesfehérvár polgármestere megköszönte a közgyűlés egyöntetű támogatását és úgy fogalmazott, reméli, hogy valamennyi parlamenti frakció meghallja a város szavát és igenjével támogatja a megkezdett fejlesztések folytatását, az újabb 16 milliárdos állami forrás biztosítását.

forrás: szekesfehervar.hu

Galéria

AktuálisSzékesfehérvárkórházcampusköltségvetés 2017módosító beadvány