2023.09.27, Szerda

Őze Áron a dunaújvárosi színház új igazgatója

2016.03.18. 12:37

Őze Áron Jászai Mari-díjas színészt, rendezőt választotta a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatójának tegnap a dunaújvárosi közgyűlés.

Hirdetés

Őze Áron Jászai Mari-díjas színészt, rendezőt választotta a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatójának tegnap a dunaújvárosi közgyűlés.

Őze Áron július 1-jétől vezeti a teátrumot, megbízatása 2021. június 30-ig szól. Az új igazgató Borsós Beátát váltja a vezetői székben, aki szintén pályázott az igazgatói posztra.

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere hangsúlyozta, hogy az új vezető a jelenlegi színészekkel és technikai dolgozókkal képzeli el a jövőt, és erre biztosíték a helyben is sikeres, több éve a színházban dolgozó Csadi Zoltán színművész személye, aki a szakmai igazgatói feladatokat látja majd el.
Az MTI kérdésére Őze Áron kiemelte: zökkenőmentes, békés vezetői átállást szeretne, amelynek során "rombolás, boszorkányüldözés nem lesz", mert minden színész és háttérdolgozó felé teljes a bizalom. Mint mondta, a következő évad a "kölcsönös bizalom évada" lesz, ahol kipróbálják, ki kivel tud együtt dolgozni. Megjegyezte: a jövő évad terveit nem ismeri, de semmilyen tervet nem akar eltörölni, csak a "próbaévad" után szeretné elképzeléseit megvalósítani.
Őze Áron emlékeztetett arra, hogy az elmúlt öt évben a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza befogadó intézményből társulattal rendelkező, kéttagozatú teátrummá vált, amely számos szakmai elismerést is begyűjtött. Alapvető célnak nevezte az út folytatását, ám szerinte ezek eléréséhez a marketing, a promóció és a kommunikáció szempontjából még inkább ki kell nyitni a színházat.
Őze Áron 1970-ben született Budapesten. Faipari szakközépiskolában érettségizett 1989-ben, utána vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1993-ban végzett Iglódi István tanítványaként. 1992-től tagja volt a Nemzeti Színháznak, 2000-től a Pesti Magyar Színháznál játszott. 2010 és 2014 között a Pesti Magyar Színház igazgatója volt. 2015-től a budapesti Játékszínben láthatja a közönség.

mti

fotó: 168ora.hu

 

Galéria

KultúraDunaújvárosigazgatóbartók színházőze áron