2024.05.21, Kedd
A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!
Fotó: MÁV /facebook

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

MTI

2024.05.15. 12:25

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.

Pünkösdkor várhatóan sokan kelnek útra a közösségi közlekedés járatain, ezért érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket, illetve használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is; a háromnapos ünnep miatt a Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul - közölte a MÁV-Volán-csoport szerdán az MTI-vel.

 

 

Néhány vonalon plusz kocsik kerülnek a szerelvényekre

Az utasforgalom szempontjából a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek - tették hozzá. A lehetőségekhez képest - a helyjegyek elővételi vásárlásától függően - a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza viszonylatú Nyírség,
a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest viszonylatú Tokaj,
a Budapest-Nagykanizsa közötti Tópart, a Budapest-Keszthely viszonylatú Balaton,
a Budapest-Békéscsaba közötti Békés,
a Budapest-Cegléd-Szeged viszonylatú Napfény,
a Budapest-Veszprém-Szombathely, illetve Zalaegerszeg viszonylatú Bakony és Göcsej,
valamint a Budapest és Pécs közötti Mecsek InterCity vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság - sorolták.
További kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom ezt megkívánja és a rendelkezésre álló járművek mennyisége ezt lehetővé teszi - írták.

 

 

Módosulnak a menetrendek

A háromnapos ünnep miatt a Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul: május 19-én, pünkösdvasárnap munkaszüneti napon, 20-án, pünkösdhétfőn a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 21-én, kedden a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.
Pünkösdkor a munkaszüneti napi menetrend szerint járnak a HÉV-ek, bizonyos vonalakon pedig ritkábban közlekednek - áll a közleményben.

Országos hírekMÁVmenetrendpünkösdjegyvásárlás