2024.03.19, Kedd

Szegeden a legjobb a tanítóképzés

szegedma.hu

2018.11.23. 16:08

A legjobb képzőhelyek között szerepel a szegedi működésének 90. évfordulóját ünneplő SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar. A Figyelő legfrissebb listája szerint tanítóképzésben első, gyógypedagógus képzésben második, óvodapedagógus képzésben a harmadik legjobb a szegedi intézmény.

Hirdetés

Országos szinten is kiemelkedő eredményeket ért el a Figyelő felsőoktatási rangsorában a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar - számol be a szegedma.hu. Tanító képzésben az országban a legjobb, gyógypedagógus képzés területén a legjobb vidéki képzőhely a legfrissebb Figyelő rangsor szerint.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara hazánk legrégebbi és egyik legkiválóbb tanár- és pedagógusképző intézménye.

A pedagógusképzés teljes vertikumát nyújtó karok között országos szinten piacvezető helyen áll a szegedi képzőhely: a Figyelő összesített listáján a negyedik legjobb.

A tanító szakot kínáló intézmények országos listáján első, a gyógypedagógus képzést nyújtó intézmények listáján a második, az óvodapedagógus képzés területén a harmadik legjobb az SZTE JGYPK.

A pedagógusképzés mellett a bölcsészet-, társadalom-, és sporttudományi listán is helyet kaptak az SZTE JGYPK képzései. Sikeresen szerepel például a karon 2018-ban újonnan indított közösségszervezés szak, amely az országos listán a harmadik.

A kar jogelődje 90 éve kezdte meg működését Szegeden, jelentősen megnövelve a városba érkező hallgatók számát, ami akkor az egyetem pozícióját is stabilizálta, hozzájárulva ahhoz, hogy Szeged igazi diákvárossá fejlődjön. Az azóta eltelt évtizedek kialakították intézményünk legfontosabb tradícióit, amelyek ma is

identitásunk meghatározó tényezői: a gyakorlatközpontú tanárképzés és pedagógusképzés, a hallgatóközpontú szemlélet, a gyors és sikeres válaszadás a kihívásokra, és a megújulás készsége.

Egyszerre igyekszünk megfelelni az ország egyik legjobb tudományegyeteme által támasztott követelményeknek, és megőrzi a hagyományainkat – fogalmazott Dr. Döbör András dékán.

Hozzátette: a kar jövőbe mutató innovatív szándékai között szerepel, hogy a gyakorlatorientált képzési palettát szélesítse, ezért újabb szakok akkreditációját tervezik, így csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszak, szociálpedagógia mesterszak, gyógytestnevelés tanárszak és a közösségi művelődés tanára képzés indulhat Szegeden.

A Figyelő rangsorában elismert intézménnyel és képzéseivel a továbbtanulás előtt álló fiatalok személyesen is megismerkedhetnek, ha november 29-én ellátogatnak a Szegedi Tudományegyetem nyílt napjára.

Országos hírekfelsőoktatáspedagógusegyetemSzegedi Tudományegyetemtanító