2024.02.24, Szombat

Óriási fejlesztés az IBM székesfehérvári központjában

2016.06.30. 10:43

Hirdetés

Felavatták az IBM új székesfehérvári szolgáltatási központját. A cég 3,2 milliárd forintból bővítette IT-szolgáltató központját, ehhez a kormány egyedi döntés útján 1,1 milliárd forintot biztosított. 410 új munkahely jön létre, melyek 40 %-át diplomások töltik be.

Az IBM a jelentősen bővülő székesfehérvári egységében információtechnológiai, beszerzési, labor- és oktatási szolgáltatásokat nyújt majd több mint 300 nyugat-európai cégnek. Az ehhez szükséges új munkaerő 40 százalékát diplomások teszik majd ki.

Zerényi Zoltán, az IBM Client Innovation Centre vezetője az átadón munkavállalóik érdemeit hangsúlyozta, akik kimagasló minőségű szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleiknek a nap 24 órájában a lehető legszélesebb szolgáltatási palettán. Az elmúlt 19 évben folyamatosan meg tudtunk felelni a kihívásoknak - mondta.


A cég a fejlődés újabb mérföldköveként szorosabbra fűzte kapcsolatait a felsőoktatási intézményekkel, így az informatikai duális képzés keretein belül újabb 25 diákot foglalkoztatnak szeptembertől. Ezzel az IBM a legnagyobb duális képzőhely az informatika területén az országban.


A cégvezető céljuknak nevezte, hogy munkaügyi, pénzügyi szolgáltatásaikkal, szervergyártással, piaci informatikai megoldásokkal, videostreaming szolgáltatásokkal feleljenek a piaci kihívásokra. Vezető szerepünket szeretnénk  megtartani a jövőben is a piacon - mondta Zerényi Zoltán.

Zerényi Zoltán ügyvezető igazgató (b), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) és Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere (j), miután átvágták a nemzetiszínű szalagot az IBM Data Storage System Információtechnológiai Kft. IT-szolgáltató központja bővítése alkalmából rendezett ünnepségen.


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint ezzel tovább erősödik a magyar-amerikai gazdasági együttműködés, amely sikertörténet, hiszen ma az unión kívül a legjelentősebb befektető az Amerikai Egyesült Államok. Magyarországon több mint 600 amerikai vállalat több mint 100 ezer embernek ad munkát, beruházásaik összértéke pedig meghaladja a 9 milliárd dollárt - tette hozzá.
A miniszter rámutatott, hogy az IBM fejlesztése tovább erősíti a hazai infokommunikációs és távközlési (IKT) szektort, amelynek termelési értéke az első negyedévben meghaladta az 1000 milliárd forintot, és 8 százalékkal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest. Megjegyezte, hogy a szektorban jelenleg 196 ezren dolgoznak.


Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere elmondta, a város gazdasága 15 százalékkal bővül évente, amihez az IBM is hozzájárul. Szerinte ez azt mutatja, hogy töretlen a magyar kkv-k és a nemzetközi működő tőke bizalma Székesfehérvár iránt.

mti
   

GazdaságfejlesztésberuházásSzolgáltató Központ