2024.05.21, Kedd

Modern Városok Program - Fehérvár kapja idén a legnagyobb forrást

2016.02.11. 13:39

Tavaly 13 megyei jogú várossal - köztük Székesfehérvárral - kötött együttműködést a kormány a Modern Városok Program keretében. A szerdán megjelent kormányhatározat szerint csak az idei költségvetés terhére több mint 50 milliárd forintot fordítanak a megyei jogú városok fejlesztésére, a legnagyobb összeget, mintegy 16 milliárd forintot Székesfehérvár kapja idén.

A Modern Várások Program eddigi megállapodásait érintő 2016-os költségvetési vállalásokról listát tett közzé a kormány szerdán. A listából látszik, hogy a legnagyobb idei forrást Székesfehérvár kapja 16 milliárd forinttal, a második helyen Pécs áll 8,25 milliárddal, míg Nyíregyháza fejlesztésére 5,26 milliárd forintot költhetnek idén. Nagykanizsa és Szolnok esetében egyelőre nem vagy csak jelképes anyagi ígéreteket tartalmaz a lista az idei évre.

A szerdai kormányhatározat rendelkezik arról is, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János felel a program koordinálásáért. A minisztereknek Lázárral kell együttműködniük a feladatmegosztásban, az érintett minisztereknek meg kell határozniuk az idei még hiányzó forrásigényeket, illetve a 2017-es költségvetési terheket legkésőbb február 26-ig. A nemzetgazdasági minisztert felszólítja a határozat, hogy biztosítsa a forrásokat a program végrehajtásához a 2016-os és a 2017-es büdzsében. Lázárnak negyedévente tájékoztatást kell nyújtania, hogy áll az ígéretek végrehajtása.

Forrás: szekesfehervar.hu

Galéria

AktuálisSzékesfehérvármodern városok