2024.05.30, Csütörtök

Még nem késő elindulni Velencére, a Borünnepre!

2016.05.28. 07:13

Remek hangulat, két színpadon egész nap koncertek, Piknik Pont a Vörösmarty pincénél, kiváló borok, ínycsiklandó ételek, borbemutatók, borrendek felvonulása, kézműves kirakodóvásár, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Ezt kínálja a Szent Orbán Borünnep Velencén.

Remek hangulat, két színpadon egész nap koncertek, Piknik Pont a Vörösmarty pincénél, kiváló borok, ínycsiklandó ételek, borbemutatók, borrendek felvonulása, kézműves kirakodóvásár, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Ezt kínálja a Szent Orbán Borünnep Velencén. Sztárfellépők: Török Ádám és a Mini, Horgas Eszter és a Jazz trió, Palya Bea és zenekara.

"Legyél a vendégem!"
Ezt akár Vörösmarty Mihály is üzenhetné, hiszen az idei Szent Orbán Borünnepen ismét látogatható lesz az a présház, amelyet a hagyományok szerint legendás költőnk és öccse vásárolt édesanyjának az 1820-as évek táján. A Szózatot is papírra vető költő nevéhez fűződik ráadásul a fröccs szó megalkotása, így az ő tiszteletére is borozhatunk a présházban és kóstolhatjuk meg a tradicionális helyi szőlőkből összeállított egyedi újdonságot, a Vörösmarty Cuvée-t.


A présházból kilépve pedig csak nézzünk le a Bence-hegyről, gyönyörködjünk a Velencei-tavi panorámában, miközben a Piknik ponton fogyaszthatjuk el a különböző borokat, sajtokat és egyéb ínyencségeket. A hagyomány és modernitás jelszavát hordozó borünnepet egész napos programok színesítik, a koncertek mellett délután Szent Benedictus Borlovagrend felvonulását és a borlovagok avatását is megnézhetik.


A bor mellett a virág is fontos motívuma lesz a rendezvénynek, a lányok virágkoszorúval díszhetik a hajukat, az ünnepen pedig fellép Horgas Eszter fuvolaművész, míg a napot Palya Bea és együttesének élő koncertje zárja.
Az eseményen készpénz helyett HelloPay kártyával lehet fizetni, amit több budapesti szórakozóhelyen is elfogadnak, s hamarosan Velencén is használhatunk majd. Az érkezők számára transzferjáratok indulnak Székesfehérvárról és további helyszínekről, míg a velencei vasútállomáson TukTuk-taxik várják és viszik a vendégeket a Bence-hegyi Szent Orbán szoborhoz.

forrás: visitvelenceito.hu

Galéria

Aktuálisvelencei tóVelenceszent orbánborünnep