2024.03.02, Szombat

Marad a szabadstrand Velencefürdőn

2016.06.02. 12:36

Hirdetés

Megállapodott egymással Velence Önkormányzata és a velencefürdői szabad partszakaszt bérlő vállalkozó az üzemeltetéssel kapcsolatban, tájékoztatta a Velencei-tó Online-t Koszti András, Velence polgármestere szerdán.

A megállapodás lényege, hogy továbbra is ingyenes marad a partszakasz, tehát nem szűnik meg a velencefürdői szabadstrand. A kerítés ennek ellenére marad, hogy az éjszakai randalírozásokat meg tudják előzni, őrizni tudják a területet.

A kemping előtti terület, a mosdó kemping felőli oldaláig továbbra is szabadstrandként fog működni, szabad bejárást biztosítva mindenkinek minden nap reggel 5 órától este 10 óráig. A vizesblokk és a mellette található terület a fizetős strand részét fogja képezni. A kikötő felőli kerítés is megmarad, a strandra bejárási lehetőség a fahídon keresztül, a vizesblokk és a kemping-büfé közötti úton lesz.

A városvezetés és a vállalkozó egyeztetett az ÁNTSZ-el és a tervek szerint a szabadstrand területére vízöblítéses mobil WC kerül elhelyezésre, vízimentő szolgálatot létesítenek és a bójákat is kihelyezik.

A fizetős strandra a  felajánlott kedvezmény viszont változni fog, így mostantól hétfőtől-vasárnapig a velencei helyi lakosok (az üdülőtulajdonosoknak nem) 300 Ft / fő kedvezményes belépődíjjal látogathatják a fizetős strandot, természetesen a kupon (melyet lefogyaszthatnak a büfében) számukra ugyanúgy jár mint másnak.

A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat átvállalta a mobil WC telepítési és bérleti díját, illetve a vízimentő szolgálat költségét, minden mást az üzemeltető fog fedezni.

forrás: velenceitoonline.hu

Galéria

Helyi hírekVelenceszabadstrandVelencei-tó