2024.02.28, Szerda

Letették a tanuszoda alapkövét Sárbogárdon

2016.04.27. 11:43

Bár már 2 éve bejelentették hogy lesz, sőt, már egyszer az építkezés elkezdését is beharangozták tavaly, most végre az alapkő letételig eljutott a sárbogárdi tanuszoda.

Hirdetés

Bár már 2 éve bejelentették hogy lesz, sőt, már egyszer az építkezés elkezdését is beharangozták tavaly, most végre az alapkő letételig eljutott a sárbogárdi tanuszoda. Az ígéret szerint a Sárbogárdon megépülő hiánypótló létesítményt várhatóan már a 2016/2017-es tanévben birtokba vehetik a diákok és a település polgárai, ami nem lehetlen, csak tempósan kell építkezni.

A fejlesztés 474 millió forintból, a település sportközpontjában, a TAO támogatásból épülő tornacsarnok szomszédságában valósul meg. A látszótéglás főbejárat és burkolt tere a kisváros történeti építészeti hagyományait idézi. A 15×25×1,9 méteres medencével és egy 6×10×0,8 méteres tanmedencével rendelkező létesítmény elsődleges célja az iskolai keretek között szervezett úszásoktatás elősegítése. A tanítási időn kívül azonban szélesebb közönség kiszolgálására, így a mindennapi sportélet lehetőségének megteremtésére is alkalmas lesz. A tanuszoda üzemeltetéséről a magyar állam gondoskodik, tehermentesítve ezzel a városi önkormányzatot.

- Kitűzött célunk, hogy országos szinten, mindenki számára biztosítsuk a sportolás lehetőségét. Ennek eléréséhez egyenlő esélyeket teremtünk, a fővároson és megyeszékhelyeken túl a járásközpontokban is kiépítjük a rendszeres mozgáshoz szükséges infrastruktúrát minden gyermek és felnőtt számára - emelte ki beszédében Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Fejér megyében a sárbogárdi beruházás mellett Enyingen épül még tanuszoda.

 

forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály

Galéria

Helyi hírekfejlesztéssárbogárdenyingtanuszodaalapkő