2024.10.18, Péntek
Gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek fesztiválja a Malom utcai Táncházban
Fotó: Alba RÉgia Táncegyesület facebook

Gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek fesztiválja a Malom utcai Táncházban

Forrás: szekesfehervar.hu

2024.06.06. 10:10

Szakmai tanácsokat és támogatást kapnak a fiatal táncosok a bemutatkozásuk után.

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg az Alba Regia Táncegyesület a gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek fesztiválját a Malom utcai Táncházban 2024. június 8-án, szombaton 13.00 órától az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület szakmai támogatásával. 

 

 

Kétszáz táncos mutatkozik be az eseményen

A Közép-Dunántúl régiós rendezvényen nyolc táncegyüttes mintegy kétszáz táncosa mutatkozik be a gyermek és ifjúsági korosztályból. A rangos fesztivál Székesfehérvár MJV Önkormányzata, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület, a Csoóri Sándor Alap  és a Hagyományok Háza támogatásával valósulhat meg.

A zsűri tanácsokkal segíti a táncosokat

A találkozó barátkozási, ismerkedési lehetőséget biztosít a résztvevő néptáncegyüttesek számára, szakavatott zsűri segítségével a csoportok útmutatást, módszertani segítséget kaphatnak további munkájukhoz. A szervezők háromfős szakmai zsűrit kértek fel a csoportok értékelésére: Asztalos-Kiss Zsuzsanna, Farkas Tamás és Kiss Balázs valamennyien országosan elismert néptáncos szakemberek, néptáncpedagógusok, koreográfusok.

A néptáncegyüttesek bemutatkozásai 13.00–14.30 óra között zajlanak majd a színházteremben. A zsűri tanácskozásának idejére a szervezők a Galiba zenekar táncházával múlatják az időt közösen az eredményhirdetésig.

KultúraSzékesfehérvárMalom utcai Táncházgyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek fesztiválja