2024.05.19, Vasárnap
Tárlatvezetéssel nézhetik meg az ókori Kína kincsei kiállítást
Fotó: szekesfehervar.hu

Tárlatvezetéssel nézhetik meg az ókori Kína kincsei kiállítást

Forrás: szekesfehervar.hu

2024.05.06. 10:15

Két alkalommal is tárlatvezetést rendez Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok kora című kiállításon a Szent István Király Múzeum május hónapban.

A Csók István Képtárban látható tárlaton május 8-án, szerdán 15.00 órától, valamint május 29-én, szerdán 17.00 órától várják az érdeklődőket. A programokhoz a kiálltásra megváltott, érvényes jeggyel lehet csatlakozni, időtartamuk körülbelül 60 perc - adta hírül a szekesfehervar.hu.

Regisztrálni kell a tárlatvezetésre

Fontos, hogy a kiállítóterek korlátozott befogadóképessége miatt az alkalmakon előzetes regisztráció után lehet részt venni, ami a [email protected] e-mail címen, legkésőbb a tárlatvezetést megelőző napon 12 óráig tehető meg.

Bemutatják az uralkodói jádepáncélt is

A tárlaton ókori kínai tárgyakkal ismerkedhetnek az érdeklődők, melyek szemléltetik a korabeli mindennapokat, a temetkezési szokásokat, bemutatják az uralkodókat, valamint a Kína határán élt nomád népeket is. A kiállítás egyik különlegessége a Dél-Kínából származó, a Chu állam egyik uralkodójának jádepáncélja, amit 1460 darabból állítottak össze és 958 grammnyi arannyal szőttek át.

KultúraSzékesfehérvárCsók István Képtárókori Kína kincseitárlatvezetés