2024.06.15, Szombat
Székesfehérvár lesz a kiemelt helyszín a Múzeumok éjszakáján
Fotó: Múzeumok éjszakája facebook

Székesfehérvár lesz a kiemelt helyszín a Múzeumok éjszakáján

MTI

2024.05.23. 10:05

Országszerte több mint 400 helyszínen több ezer programmal várják a látogatókat június 22-én, a Múzeumok éjszakáján, amelynek kiemelt helyszíne Székesfehérvár lesz.

A Múzeumok éjszakája több ezer programmal, köztük koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi és gyermekprogramokkal,  filmvetítésekkel, valamint táncházzal és színdarabokkal várja a látogatókat június 22-én - közölték a szervezők az MTI-vel. A közlemény szerint rendezvény nagykövete Csőre Gábor Jászai Mari-díjas színművész lesz.

Székesfehérváron húsz helyszínen készülnek programokkal az eseményre

A rendezvény kiemelt helyszínén, Székesfehérváron mintegy húsz helyszínen várják a látogatókat. A székesfehérvári Szent István Király Múzeum valamennyi kiállítóhelyén különleges tárlatokkal és programokkal készülnek a szervezők.
A Csók István Képtárban elismert művészek segítségével a kínai szellemi és kulturális örökség létrejöttét és a nyugati civilizációra gyakorolt hatását mutatják be olyan tradicionális művészeti formákon keresztül, mint a kalligráfia, vagy a kelmefestés. Az eseményen a teaszertartás, a klasszikus tánc, valamint a harcművészeti bemutatók mellett a látogatók megismerhetik a hagyományos kínai hangszereket is.
A Palotavárosi kiállítóhely néprajzi tárlatán tűzzománc workshop lesz, a Városi Képtárban pedig alkotó foglalkozáson kelnek életre a Deák Gyűjtemény Freskós Termében "élő" különleges lények. Ugyanitt az est folyamán koncertet ad a Makám Quartet. A tájékoztatás szerint lesznek programok a Fekete Sas Patikamúzeumban is, ahol gyógynövényszakértők tartanak előadásokat az ehető virágokról.
 
Az esemény hivatalos oldala - a www.muzej.hu - a részletes programkínálattal június elején indul. A Múzeumok Éjszakája fő szervezője a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

KultúraSzékesfehérvárMúzeumok Éjszakája