2024.05.22, Szerda
Már beadhatják a jelentkezési anyagokat a jövő évi Deák Dénes Ösztöndíjra
Fotó: szekesfehervar.hu

Már beadhatják a jelentkezési anyagokat a jövő évi Deák Dénes Ösztöndíjra

Forrás: szekesfehervar.hu

2024.05.01. 09:17

Június 16-ig pályáztatnak a Deák Dénes Ösztöndíjra.

székesfehérvári Deák Dénes Alapítvány kuratóriuma idén is pályázatot hirdetett művészettörténész, várostörténész, illetve ezen tudományterületek doktori iskoláinak hallgatói részére kutatási tevékenységük támogatására. Pályázni részletes kutatási terv benyújtásával lehet 2024. június 16-ig - olvasható a felhívás a szekesfehervar.hu oldalon.

A Deák Dénes Ösztöndíjra magyar és külföldi kutatók, illetve csoportok egyaránt egy évre szóló, részletes kutatási tervvel, szakmai önéletrajzzal és egy elismert pályatárs írásbeli ajánlásával pályázhatnak.

A nyertes alkotó számára az Alapítvány kuratóriuma évi 1500 USA dollárnak megfelelő összeget ajánl fel, melyet negyedévi bontásban fizetnek ki, ezen felül egy évre biztosítják számára a szervezet tulajdonában levő, Budapest II. kerületi kétszobás lakás használatát úgy, hogy a közüzemi díjak kifizetése (gáz, villany, víz) a pályázót terhelik. A pályázatok elbírálásánál előnyt jelent, ha a kutatás témája kapcsolódik Székesfehérvárhoz vagy Deák Dénes szellemi örökségéhez és gyűjteményéhez.

A pályázatoknak 2024. június 16-ig kell beérkezniük a Szent István Király Múzeum, Városi Képtár - Deák Gyűjtemény, 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. címre, az elbírálás határideje augusztus 1.

További információ kérhető Izinger Katalin művészettörténésztől, az [email protected] e-mail-címen, vagy a +36 70/338-6175-ös telefonszámon.

KultúraSzékesfehérvárDeák Dénes Ösztöndíjpályázati felhívásművészettörténetvárostörténet