2024.03.28, Csütörtök
Fölszállott a páva - A második élő adással folytatódik a műsor pénteken
Fölszállott a páva - Facebook

Fölszállott a páva - A második élő adással folytatódik a műsor pénteken

MTI

2019.11.14. 14:01

A második élő adással folytatódik a Fölszállott a páva idei gyerekévada, péntek este újabb tizenkét produkciót láthatnak a nézők.

Hirdetés

A Duna Televízióban 19 óra 30 perctől sugárzott műsorban a gyerekek ezúttal is négy kategóriában - énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek - mérhetik össze a tudásukat. Az előző évekhez hasonlóan 48 produkció áll a Fölszállott a páva színpadára, karácsony előtt pedig kiderül, kik lesznek a kategóriák legjobbjai és ki lesz 2019-ben a nézők kedvence.

A második élő adásban a táncos szólisták és táncospárok között Bistey Boglárka és Farkas Regő László (Pilisborosjenő), Ifj. Mahovics Tamás (Békés) és Laczkó Botond (Debrecen) mutatkozik be.

A táncegyüttesek közül a deszki és szegedi gyermekekből álló Tiszavirág Néptáncegyesületet, Gödöllőről az Urban Verbunkot, Jászberényből pedig az Árendás Kamara Táncegyüttest (Viganó Gyermektáncegyüttes) láthatják a nézők.

Az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában a Komári Puják (Zalakomár), Szabó Blanka (Debrecen) és a Sulyom Énekegyüttes (Abaújszántó) lép színpadra.

A hangszeres szólisták és zenekarok közül Csapodi Tádé (Budapest), Majoros Ditta (Nyíregyháza) és Németh Csaba Levente (Zsámbék) adja elő produkcióját.

A zsűri tagja Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, Prima Primissima és UNESCO-díjas előadóművész; Salamon Beáta előadóművész, népi hegedű tanár, a népművészet ifjú mestere, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa; Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője; Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, a Vujicsics Együttes vezetője, a Zeneakadémia tanára, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, a Honvéd Együttes igazgatója.

A műsorban egy különleges produkciót, a Maros Művészegyüttes Benedek Elek meséje nyomán megalkotott előadását is láthatják a nézők.

A MTVA és a Hagyományok Háza, valamint szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatóját idén is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.

KultúraFölszállott a pávagyerekévadDuna televízió