2024.06.17, Hétfő

IX. Európai Vonósnégyes Fesztivál - Quartettissimo a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban

szekesfehervar.hu

2018.09.11. 20:00

A Károlyi József Alapítvány szeptember 28. és 30. között nyolcadik alkalommal szervezi meg a Quartettissimo Európai Vonósnégyes Fesztivált. Idén ismét részt vesz a Fesztiválon a Magyar Hangszerész Szövetség a vonósnégyes hangszereit bemutató kiállítással, különböző zeneiskolák pedig koncerteken mutatják be diákjaikat.

A különböző európai országokból érkező vonósnégyeseknek hagyományossá vált találkozója egyre nagyobb közönséget vonz.

Számos intézmény, többek között az Osztrák Kulturális Fórum, a Francia Intézet, valamint a Mécénat Musical - Société Générale Bank támogatását élvezi. Idén ismét részt vesz a Fesztiválon a Magyar Hangszerész Szövetség a vonósnégyes hangszereit bemutató kiállítással, különböző zeneiskolák pedig rövid koncerteken mutatják be diákjaikat.

 

 

Szeptember 28-án, pénteken a francia Yako Vonósnégyes Grieg, Glass és Ravel egy-egy művét játssza, szeptember 29-én, szombaton pedig az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Vonósnégyese Haydn, Selmeczi György és Beethoven műveit adja elő.

A cseh Dolezal Quartet pedig Bartók, Beethoven és Smetana műveit tűzi műsorára szeptember 30-án, vasárnap.

Mint általában, ezúttal is lehetőség lesz vacsorázni az étteremben a koncertek előtti vagy utáni időszakban, valamint szobát foglalni egy különleges és egyedi zenei hétvégére.

KultúraFejér megyeFehérvárcsurgóKárolyi KastélyEurópai Vonósnégyes FesztiválQuartettissimo