2024.06.22, Szombat
A magyar népdal napja ötödször Martonvásáron
Magyar Népdal Napja‎ - Facebook: V. Magyar Népdal Napja

A magyar népdal napja ötödször Martonvásáron

MTI

2018.08.27. 13:30

Immár ötödik alkalommal rendezik meg Martonvásáron A magyar népdal napját. A kétnapos esemény szeptember 15-16-án lesz, a második napon a visegrádi országok közös kulturális öröksége áll a középpontban.

A magyar népdal napja az elmúlt években a térség legnagyobb népzenei fesztiváljává, országos hírű családbarát eseménnyé vált - közölték a szervezők az MTI-vel.

A nyitónapon, szeptember 15-én szombaton a Kolompos együttes táncos-zenés mulatságával indul a program, majd fellép a Tükrös zenekar és a Dűvő. Délután az erdélyi Szászcsávási Zenekar ad koncertet, utána Palya Bea és a debreceni Pendely Énekegyüttes is a fesztivál vendége lesz - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az esti tűzijáték előtt Lakatos Róbert vezetésével a Rendhagyó Prímástalálkozó ezúttal Berecz András és Harcsa Veronika közreműködésével különleges műsorral áll színpadra.

Szeptember 16-án vasárnap a visegrádi országok, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország kultúrájának közös öröksége áll a rendezvény középpontjában. A Vasárnapi VendégVáró Vigasság programjában a Kolibri Színház a Moha és Páfrány című cseh mesejáték történetével várja a legkisebbeket, délben Szőke András és Badár Sándor, a stand-up comedy ismert párosa vív Kolbász-párbajt: a lengyel kielbasa, a szlovák klobása, a cseh utopenec és a magyar kolbász kóstolással kísért nemzetközi gasztroshowja várja a közönséget.

Fellép a V4-programban az egyik legnépszerűbb szlovák népzenei formáció, Michal Noga és zenekara, koncertet ad a világhírű cseh-morva énekesnő és hegedűművész, Iva Bittová, a fesztivált a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátok című előadása zárja.

A magyar népdal két napján lesznek gyerekprogramok, kézműves vásár, utcazenei és utcaszínházi látványosságok, Hungarikum Udvar, gasztronómia újdonságok, népzenés kortárs divatbemutató, élő rádiós kívánságműsor és egy ötszáz fős gyerekkórus is fellép.

Az esemény szervezője a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ, a Martonvásári Kulturális Egyesület, a Fonó, Martonvásár Város Önkormányzata és Kunos Tamás művészeti vezető.
 

KultúranépzeneFejér megye MartonvásárA magyar népdal napja