2024.03.28, Csütörtök

Újabb nemzetközi sikert aratott a székesfehérvári kamarakórus

szekesfehervar.hu

2017.07.24. 16:04

2017. július 21-e és július 22-e között nyolcadik alkalommal rendezték meg a „The Bridge of Music” Nemzetközi Kórusversenyt és Fesztivált. A székesfehérvári kórus a 2017-es versenyen megvédte a tavalyi győzelmét.

Hirdetés

A „The Bridge of Music” Nemzetközi Kórusverseny az európai és ázsiai kultúra találkozása, ahol a zene tölti be a közvetítő híd szerepét, hogy különböző vallású és kultúrájú emberek között. A nemzetközi kórusfesztivál magas művészeti színvonala és sikere érdekében a zsűribe kimagasló nemzetközi szakembereket kértek fel. A 2 napos program része volt a kórusverseny, a műhelymunka és a szakmai előadások. A záróakkord a díjkiosztó gála volt, ahol többek között a Talamba Ütőegyüttes is muzsikált, akikkel 2 hete lépett fel a Vox Mirabilis Kamarakórus a „Muzsikál az erdő” rendezvényén.

Az idei megmérettetésen több, mint 20 kórus indult, többek között Kínából is érkezett énekkar.

A verseny nemzetközi rangját jelzi, hogy a díjátadón neves szakemberek és a kínai konzul adta át a megérdemelt elismeréseket. A megmérettetés végén mindössze 4 arany minősítést osztottak ki, a Vox Mirabilis a Pekingi Rádió és Televízió Gyermekkórusával együtt kapott együtt arany minősítést.

 

Forrás: szekesfehervar.hu

KultúraSzékesfehérvárkoncerténekVox Mirabilis KamarakórusNemzetközi Kórusverseny