2024.05.26, Vasárnap

Újra összeáll St. Martin és a Nemzeti Színkottás Zenekar

szekesfehervar.hu

2017.05.09. 18:45

2017. május 11-én kerül megrendezésre a „Közös hang” című jótékonysági est, melyen St. Martin sérült művészekkel közösen lép fel 18.00 órától Székesfehérváron, a Művészetek Házában.

Különleges, egyedülálló élmény részesei lehetnek a székesfehérváriak a „Közös hang” című koncerten, melyet a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület szervez. A Nemzeti Színkottás Zenekar sérült művészei közösen lépnek fel St. Martinnal a Művészetek Házában május 11-én, csütörtökön 18.00 órától. Az est alkalmat ad arra, hogy a fogyatékkal élők is bemutatkozzanak, ezáltal minél többen megismerhetik a világukat.

Felcsendülnek a szaxonfonművész és zeneszerző saját művei, de hallhatunk klasszikus zenedarabokat és mai slágereket is. A bevételből az Arany EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskolája tanulóinak művészeti tevékenységét támogatják.

Az alapötlet, miszerint a NESZ neves művészekkel koncertezzen, 8 éve született meg. St. Martin akkor az ügy mellé állt, és a székesfehérvári immár a sokadik közös koncertjük. A különleges esten felcsendülnek a szaxofonművész saját szerzeményei, a NESZ feldolgozásában pedig hallhatunk klasszikus darabokat és napjaink legjobb zenéit is. A jótékonysági est résztvevői jegyvásárlásukkal az Arany EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskolája tanulóinak művészeti tevékenységét támogatják.

A koncert lesz a legfőbb, egyben záró eseménye annak az egyhetes zenei tábornak, melyet Székesfehérváron, a Szociális- és Gyermekvédelmi Főigazgatóság képzési központjában rendeznek a sérült művészeknek, akik egy különleges módszerrel, a színkotta olvasással tanulnak zenélni.

 

Forrás: szekesfehervar.hu

KultúraSzékesfehérvárkoncertjótékonysági estNemzeti Színkottás ZenekarSt. Martin